Kulcsár Krisztián levele a budapesti SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁG után - 2017.09.13.

Tisztelt Elnök Úr!

Gratulálok a Magyar Judo Szövetségnek a Suzuki Judo Világbajnokság sikeres megrendezéséhez! Sportdiplomáciai siker és megtiszteltetés is Magyarországnak, hogy a Papp László Sportarénában közel 130 ország több mint 730 judokáját láthatta vendégül. Magyarország, Budapest, az Önök szövetségével, a FINA vizes világbajnokság után újra megmutatta, mire képes; sportszakmailag is kiváló, emlékezetes eseménynek volt a házigazdája, ahol a közönség is jelesre vizsgázott.

A budapesti judo-világbajnokság diplomáciai szempontból is jelentős volt, hiszen több külföldi magas rangú állami vezető és sportdiplomata is ellátogatott hazánkba, többek közt a nemzetközi olimpiai mozgalom első embere, Thomas Bach, a NOB elnöke.

judovb4_076

Emlékezetes marad számomra az Operaházban rendezett ünnepség is, amelyen a nemzetközi szövetség megalakulásának 65. születésnapját közösen ünnepelhettük.

A MOB elnökeként jelentős eredménynek tartom, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság júniusi döntését követően Budapesten sikerrel mutatkozott be a vegyescsapat-verseny, amely az ötkarikás játékok történetében első ízben a tokiói olimpia műsorán fog szerepelni, ahol bízom benne, minél több magyar sportolónak szurkolhatunk.

A magyar judo sikerének tartom azt is, hogy a tatamin a küzdelmek során két magyar bírót is köszönthettünk.

Köszönettel tartozunk a nemzetközi és a hazai szövetségnek, az önkénteseknek, a támogatóknak, a médiának és mindenkinek, aki hozzájárult a sportág idei legrangosabb viadalának sikeréhez. Büszke lenne Önökre a mester, Jigoro Kano professzor.

A magyar sportolók közül hárman is dobogó-közelbe kerültek, akik végül ötödikként, pontszerzőként zártak. Biztató ez a jövő májusban induló tokiói olimpiai kvalifikációs sorozat előtt, melynek egyik fontos állomása az augusztusi Budapest Judo Grand Prix is, amelyen ismét a legjobb cselgáncsozók érkeznek Magyarországra. Hadd említsem itt meg a júliusi, győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál sikerét, ahol tíz magyar cselgáncsérem – köztük 3 arany – született. A két esemény eredményei előrevetítik a magyar judo-sport hosszú távú eredményességét, ami – bízom benne – a 2020-as és ’24-es olimpián pontszerző helyezésekben, akár éremben is megmutatkozhat.

Ennek reményében kívánok a magyar judo-sportnak, sportolóknak, edzőknek és a szövetségnek további sikereket, az azokhoz vezető úton erőt, tervszerű, kitartó munkát!

Kulcsár Krisztián
Elnök
Magyar Olimpiai Bizottság

Kulcsár Krisztián levele: KLIKK IDE!