Magyar bronzérem Salvadorban - 2011.07.19.


A 81 kilogrammos súlycsoportban Krizsán Szabolcs harmadik lett az olimpiai kvalifikációs Világkupa-sorozat salvadori állomásán.

A Honvéd-Kipex judósa előbb egy Holland-Antillákról érkezett riválist, majd egy kanadai versenyzőt győzött le, mielőtt kikapott amerikai vetélytársától. A vigaszágon előbb honfitársát, a végül hetedik helyen záró Csoknyai Lászlót (Paksi Atomerőmű SE), majd a bronzmeccsen az olasz Francesco Bruyerét múlta felül.

Ugyanebben a kategóriában ifj. Nagysolymosi Sándor (Kecskeméti JC) helyezetlenül zárt, míg a 100 kilós Farkas Bálint (Honvéd-Kipex) ötödik lett.

A torna nyitónapján az 57 kilogrammos súlycsoportban szereplő Karakas Hedvig (Miskolci VSC) és a 63 kilós Baczkó Bernadett (KSI SE) egyformán a hetedik helyen végzett. A viadal első napján Karakas előbb legyőzött egy ecuadori ellenfelet, majd kikapott szlovén és kanadai riválisától, Baczkó Bernadett pedig – hasonló utat bejárva – első mérkőzésén egy amerikai judóst vert meg, aztán vereséget szenvedett horvát, illetve brazil ellenfelétől. Taraba Sándor (73, UTE) helyezetlenül zárt.

A salvadori Világkupa eredményei: KLIKK IDE!

Forrás: Magyar Távirati Iroda, IJF
Fotó: IJF, Záhonyi Tamás