Magyar éremeső a győri ifjúsági Európa-kupán - 2018.11.19.

Elsöprő sikert arattak a hazai judósok a Győrben megrendezett ifjúsági Európa-kupa versenyen: négy arany-, két ezüst- és nyolc bronzéremmel az éremtáblázat első helyén végeztek fiataljaink.


Nerpel Gergely (balról a második) első győzelme
új súlycsoportjában, a 81 kilósok között

Tavaly rendeztek először ifjúsági Európa-kupát Győrben, ahol ezen a hétvégén az elmúlt évinél is nagyobb érdeklődés övezte a rangos utánpótlástornát: huszonhét ország 422 judósa lépett tatamira, köztük kilencvenegy magyar judoka.


Varga Brigitta (fehérben) tiszteletére is szólt a Himnusz

A mieink alaposan ki is tettek magukért: Szatmári György (66 kg, UTE), Nerpel Gergely (81 kg, Rákosvidéke Hajtós DSE), Sipőcz Richárd (+90 kg, Széchenyi Egyetem SE) és Varga Brigitta (57 kg, KSI SE) a dobogó legfelső fokára állhatott a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) judotornájának is otthont adó teremben.


Szatmári György (balról a második) második Ek-győzelme

Ugyancsak a döntőig verekedte magát, végül ezüstérmet szerzett Tóth Botond (73 kg, Szegedi JSE) és Kardos Tímea (52 kg, Ippon Judo Tatabánya). A bronzérmeseket nem könnyű felsorolni, hiszen nyolcan is dobogóra állhattak: Kovács Bence (55 kg, Ippon Judo Tatabánya), Máthé Bence (60 kg, BHSE), Ócsai Sándor (73 kg, Ceglédi VSE), Turánszki Zalán (90 kg, Miskolci VSC), Vaska Fanni (44 kg, Ippon Judo Tatabánya), Kriza Anna (48 kg, Miskolci VSC), Czerlau Jennifer (70 kg, Miskolci VSC) és Faragó Petra (+70 kg, Miskolci VSC) is a harmadik helyen zárt Győrben. A mieink további mérlege: három ötödik és hét hetedik helyezés!


Sipőcz Richárd ismét megörvendeztette a győrieket

A nemzetek versenyében Magyarország (4 arany, 2 ezüst, 8 bronz) végzett az élen, a dobogón megelőzve Hollandiát (4, 2, 0) és Franciaországot (3, 0, 2).

Az ifjúsági Európa-kupa sorozat erre az esztendőre véget ért, az ifik legközelebb 2019 februárjában Olaszországban versenyezhetnek Ek-érmekért – már aki marad ebben a korcsoportban…

Forrás: Judoinfo
Eredmények: KLIKK IDE!

Fotó: EJU, Carlos Ferreira, MJSZ, Horváth György