Magyar ezüstök és bronzok Bukarestben és Madridban - 2013.06.03.

Szabó Franciska és Ungvári Miklós ezüst-, Mészáros Anett, Burján László és Tóth Krisztián pedig bronzérmet nyert a judósok hétvégi madridi, illetve bukaresti European Open-versenyén.

 


A női mezőny a spanyol fővárosban küzdött a helyezésekért. Szabó Franciska (Leányvár-Varga Csepp) a 70 kilósok között spanyol, orosz és német ellenfél legyőzésével jutott el a döntőig, ahol a szintén spanyol Maria Bernabeu Avomótól ipponvereséget szenvedett.

A négyszeres világbajnoki érmes, Európa-bajnok Mészáros Anett (Honvéd-Kipex), aki hosszú kihagyás után az áprilisi, budapesti kontinensviadal csapatversenyében tért vissza a tatamira, egy súlycsoporttal feljebb spanyol és orosz riválisa ellen nyert, majd az elődöntőben kikapott egy olasz judóstól, végül pedig a harmadik helyért szoros mérkőzésen legyőzte a portugál Yahima Ramírezt.

 

 

 

A román fővárosban az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok Ungvári Miklós (Közgép-Ceglédi VSE) lett, moldovai, cseh és olasz ellenfelét iponnal verve jutott el a 73 kilósok döntőjéig, ahol ugyanígy kapott ki az orosz Gyenyisz Jarcevtől.

A 60 kilósok között Burján László (Budaörsi SC) két győzelem után küzdhetett a bronzért, s ipponnal verte a brit Gregg Vareyt meg is szerezte a harmadik helyet.

Egy súlycsoporttal feljebb, Gorjanácz Zsolt (Honvéd-Kipex) két győzelem után kikapott, így a vigaszágra került, ott az első mérkőzését megnyerte, a másodikat viszont elvesztette, így ötödik lett, míg klubtársa, Zámbori Bence a hetedik helyen zárt.

A 90 kilogrammos Tóth Krisztián (KSI SE) egy cseh és egy német ellenfél búcsúztatása után vazarival kikapott az olasz Walter Facentétől. A vigaszágon előbb ugyancsak vazarival verte a brit Michael Horleyt, majd a bronzmeccsen a honvédos Vér Gáborral szállt szembe. A két magyar párharcát ipponnal nyerte meg Tóth Krisztián, Vér Gábor pedig ötödikként zárt.

A nap harmadik magyarja, Koller Milán (Bajai JC) a 81 kilogrammos súlycsoportban hetedik lett.

Női European Open, Madrid: KLIKK IDE!
Férfi European Open, Bukarest: 
KLIKK IDE!

Forrás: Magyar Távirati Iroda, EJU
Fotó: EJU, IJF