Magyar pályázat a 2013-as világbajnokságra - 2009.10.15.

Magyarország megpályázza a 2013-as felnőtt világbajnokság rendezési jogát. A Magyar Judo Szövetség csütörtöki sajtótájékoztatóján – amelyet a magyar judósok rendkívüli sikerei kapcsán is aktuálisnak tartott a szövetség – Tóth László elnök kifejtette: Budapestnek Londonnal, Rio de Janeiróval és Bakuval kell megküzdenie a lebonyolításért.


“A nemzetközi szövetség, az IJF jövő augusztusban, a tokiói világbajnokság során dönt arról, hogy melyik város lesz a házigazda – mondta az MTI-nek az MJSZ első embere. – Mellettünk szólhat, hogy 2013-ban lesz esedékes az IJF-tisztújítás is, és Marius L. Vizer elnök Budapesten él.”

A 2013-as vb “felvezetéseként” a magyar szövetség szervezi jövőre a második hivatalos veterán világbajnokságot, amelynek pontos helyszínét később jelölik ki.

“Az első körben természetesen a fővárosi lebonyolításban gondolkodunk, de ha nem akad megfelelő partner, akkor vidékre visszük a harminc év feletti öregfiúkat – tette hozzá Tóth László. – Az IJF egyébként nemrég tartott egy szavazást a honlapján a veterán vébé helyszínéről, és Magyarország végzett az első helyen, megelőzve Riót és Montrealt.”

A hamarosan életbe lépő szabálymódosítások kapcsán Csernoviczki Csaba szakágvezető elmondta, hogy tilos lesz öv alatt fogni, így visszatér a klasszikus dzsúdó, és eltűnnek a birkózáshoz hasonló technikák. A tatamikon jövőre három helyett már csak egy bíró működik közre, akinek munkáját adó-vevő és videokontroll segíti majd.

Forrás: Magyar Távirati Iroda, Matusz Endre
.