Megállapodás a Szendai Egyetemmel: japán segítség Tokióért - 2018.01.29.

Rangos magyar küldöttség járt Japánban, Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke együttműködési megállapodást kötött a Szendai Egyetem vezetőivel, Josikicsi Abe elnökkel és Hozava Taidzsi ügyvezetővel, ennek értelmében az egyetem segítséget nyújt a magyar judoválogatottnak a 2020-as tokiói olimpiára való felkészülés során.


A küldöttség találkozott és megbeszélést folytatott Szaszaki Hadzsime úrral, Icsikava város parlamenti képviselőjével, aki a 2020-as tokiói olimpia szervezőbizottságának is tagja.


A látogatás során véglegessé vált, hogy Nandzso Micutosi február 1-jétől hivatalosan is foglalkoztatásba kerül a Magyar Judo Szövetségnél, így hozzájárulva a magyar judósok sikeres olimpiai felkészüléséhez. Nandzso mester a 2012-es és 2016-os játékokon a japán női válogatott vezetőedzője volt, irányítása mellett aranyérmet szerzett Macumoto Kaori és Tacsimoto Haruka.


A magyar küldöttség találkozott az éppen Japánban, a Szendai Egyetemen edzőtáborozó válogatott judósokkal, Karakas Hedviggel, Pupp Rékával, és a magyar női válogatott szövetségi edzőjével, Toncs Péterrel.