Meghívó doppingellenes és állóképesség fejlesztési szakmai konferenciákra - 2017.11.14.

Tisztelt edző kollégák! A doppingellenes küzdelem – sajnos – örökzöld téma a versenysport világában. A WADA és a Magyar Doppingellenes Ügynökség (HUNADO) mindent megtesznek a sport tisztaságáért, de mindig vannak próbálkozók, akik szeretnének tiltott előnyhöz jutni. Mi változik meg 2018-ban 2017-hez képest a WADA előírásaiban, a doppinglistán, és ezeket a változásokat hogy alkalmazza a Magyar Doppingellenes Ügynökség a hazai dopping ellenőrzés gyakorlatában.

Sokakban felvetődik a kérdés, hogy a szigorodó ellenőrzés ellenére miért vannak mégis próbálkozók, miért kockáztatják a spotkarrierjüket gyakran világhírű sportolók is. Biztonságban érezheti-e magát egy londoni vagy riói olimpiai bajnok, amikor a dopping mintáját tíz évig megőrzik és bármikor újra vizsgálhatják? Mennyire segíti egy sportág tisztaságának megőrzését a saját doppingellenes stratégiája? Az utóbbi korszak egyi legeredményesebb sportágában, a kajak-kenuban is voltak doppingesetek. Megakadályozható-e ez a jövőben?

Ha kíváncsi vagy a válaszokra, gyere el a konferenciára!

Részletes program

Az edzéselmélet szerint az állóképesség a legjobban fejleszthető fizikai alapképesség. Ugyanakkor rendkívül összetett képesség, hiszen valamennyi sportteljesítményben – legyen az 100 méteres síkfutás, vagy éppen ironman verseny – jelen van. Az élettani háttéren és a mérési lehetőségeken túl most az extrém teljesítmények fizikai, pszichológiai összetevőinek feltárására helyezzük a hangsúlyt.

Igaz-e, hogy bárki lefuthat egy maratoni távot? De akár egy spartathlont is? Mi kell ahhoz, hogy valaki évtitedeken keresztül a világ élvonalában legyen egy emberpróbáló kenus versenyszámban? Igaz-e, hogy az extrém állóképességi versenyek elsősorban fejben dőlnek el?

Ha kíváncsi vagy a válaszokra, gyere el december 7-én a MET állóképességi konferenciájára!

Részletes program

Üdvözlettel:
MET Tiktárság