Mészáros Anett ezüst-, Karakas Hedvig bronzérme Párizsból - 2010.02.07.

Mészáros Anett ezüst-, Karakas Hedvig pedig bronzérmet nyert a 150 ezer dollár összdíjazású Grand Slam-viadalon, míg Csernoviczki Éva és Burján László ötödik lett a francia fővárosban, ahol 53 ország 384 dzsúdósa versengett a hétvégén.


A Honvéd-Kipszer világbajnoki másodikja a csoportmérkőzések során előbb vazarival verte a kubai Onix Cortest, majd hosszabbítás után, bírói döntéssel bizonyult jobbnak a hazai közönség előtt szereplő Mylene Chollet-nál.

Az elődöntőben a japán Kunihara Joriko következett, akit a 22 éves magyar decemberben legyőzött a tokiói GS-tornán. Az ázsiainak ezúttal sem termett babér, óriási csata végén ismét Mészáros Anett diadalmaskodott, ugyancsak bírói döntéssel.

A fináléban a súlycsoport egyik legnagyobb sztárja várt rá, a házigazdák olimpiai második, világ- és négyszeres Európa-bajnoka, Lucie Decosse. Eddigi egyetlen meccsükön, tavaly a rotterdami vb-n a Honvéd dzsúdósa győzött, ám a tapasztalt riválisnak ezúttal sikerült visszavágnia, miután 2:42 perc elteltével egy lábsöpréssel véget vetett a küzdelemnek.

A miskolciak világ- és Európa-bajnoki harmadikja egy libanoni és egy brazil rivális után a hazai közönség előtt szereplő Barbara Harellel került szembe és ipponnal búcsúztatta a kétszeres Eb-aranyérmest. Ezután viszont a 20 éves Karakas Hedvig az elődöntőben vazarival kikapott az Ázsia-bajnok japán Macumoto Kaoritól és – mivel nagy versenyeken már nincs vigaszág – automatikusan harmadik lett.

Ami a többi magyar indulót illeti, Csernoviczki Éva (48 kg, Ippon Judo Tatabánya) és Burján László (60, UTE) egyaránt két győzelemmel és egy vereséggel ötödik lett, míg Gornajácz Zsolt (66, UTE), Ungvári Attila (73, Ceglédi VSE), ifj. Nagysolymosi Sándor (81, Kecskeméti JC), Csoknyai László (81, Paksi Atomerőmű SE), Farkas Bálint (100, TFSE) és Hadfi Dániel (100, Honvéd-Kipszer) helyezetlenül zárt.

A párizsi Grand Slam eredményei: KLIKK IDE!

Forrás: Magyar Távirati Iroda, Matusz Endre
Fotó: IJF, Záhonyi Tamás