Mészáros Anett ezüstérmes a rotterdami vb-n - 2009.08.29.

A Honvéd-Kipszer vb- és Eb-bronzérmese – aki utóbbi medálját éppen az Ahoy-csarnokban szerezte 2005-ben – a súlycsoport legnagyobb sztárjának számító francia Lucie Decosse, a négyszeres Afrika-bajnok tunéziai Huda Miled és az Ázsia-bajnok japán Vatanabe Mina legyőzése után a fináléban a kolumbiai Yuri Alvearral találkozott.


A tavalyi ötkarikás játékokon ugyancsak hetedik rivális remek formáját jelezte, hogy bronzérmes lett júliusban a riói Grand Slam-viadalon, és hogy a hollandiai vb-n valamennyi meccsét ipponnal nyerte.

A két dzsúdós első összecsapása eseménydúsan indult, ugyanis a kolumbiai már 34 mp elteltével vazarit dobott a magyaron. Ezt két földre vitelért két Mészáros-jukó követte, majd 1:09 perccel a mérkőzésidő vége előtt Alvear is jukót kapott egy dobásért. A magyar versenyző a hajrában mindent egy lapra feltéve ment előre, és már csak három másodperc volt hátra, amikor ellenfele feldöntötte őt, és ipponnal nyert.

Mészáros a magyar dzsúdósport negyedik vb-ezüstjét szerezte Bujkó Tamás (60 kg, 1983), Hajtós Bertalan (71 kg, 1991) és Kovács Antal (100 kg, 2001) után.

A pénteken tatamira lépő ifj. Nagysolymosi Sándor (81 kg, Kecskeméti JC) és Szabó Franciska (63 kg, Leányvár-Egerági Üstökös SE), a szombaton induló Madarász Tamás (90, Debreceni SC-SI), valamint a vasárnap szereplő Hadfi Dániel (100, Honvéd-Kipszer) és Bor Barna (+100, Paksi Atomerőmű SE) egyaránt helyezetlenül zárt.

A világbajnokság eredményei: KLIKK IDE!

Forrás: Magyar Távirati Iroda, Matusz Endre
Fotó: IJF, Záhonyi Tamás