Most jelentkezzenek sportorvosi vizsgálatra! - 2009.06.09.

“Tájékoztatom, hogy jelenleg a Budapesti Sportorvosi Centrumban a sportolók szűrővizsgálatra való előjegyzését néhány napon belülre tudjuk vállalni. A július és augusztus havi előjegyzések szinte tele vannak már!” – jelezte szövetségünknek dr. Martos Mihály, az Országos Sportegészségügyi Hálózat területi igazgatója.

“Kérem, szíveskedjenek tájékoztatni a sportegyesületeket, hogy jelentkezzenek a kötelező sportorvosi szűrővizsgálatra június hónapra, akkor is, ha a versenyzési engedélyük július vagy augusztus hónapban jár le.

Nem probléma, ha a sportolóknak esetleg nincs még kiadva az igazolásuk az új szezonra, a lényeg az, hogy jöjjenek elvégezni a vizsgálatokat, és amennyiben a vizsgálati eredmények negatívak, a versenyszezon előtt, amikor megkapják a versenyzési könyvüket, beütjük a versenyzési engedélyt.

Csak az Ön segítségével tudjuk megszüntetni azt az aránytalanságot, amely jelenleg fennáll, hogy egy éven belül négy ‘üres’ hónap van. A fővárosi sportolók száma miatt a vizsgálatok számát tizenkét hónapra kell elosztanunk, így lehet csak elkerülni a versenyszezon előtt néhány nappal jelentkező tömeges sportolói forgalmat.

Sportorvosi vizsgálatra online előjegyzés is elérhető a www.sportkorhaz.hu weboldalon, valamint időpont kérhető a 488-6120-as telefonszámon.”