Nyolc magyar érem az olaszországi veterán világbajnokságon! - 2017.10.09.

Ötven két ország több mint ezeregyszáz judósa lépett tatamira a 9. IJF veterán világbajnokságon az olaszországi Olbiában. A tizenhét fős magyar csapat kitűnően szerepelt, s nyolc éremmel térhetett haza.

A férfiak részéről Géra Nándor (M8, +100), míg a nőknél Vészi Klára (F3, 63 kg) a legfényesebb medál birtokosa lett, mindkét kitűnő judósunk három ippongyőzelemmel ért fel a csúcsra.

Ugyancsak a döntőig menetelt, s ezüstérmet szerzett: ifj. Nagysolymosi Sándor (M2, 81 kg), Péter Sándor (M9, 100 kg), Novák Szilvia (F3, 48 kg) és Nagy Olga (F2, 78 kg). Sinka Szabolcs (M2, 66 kg) és Szőcs László (M4, +100 kg) révén pedig bronzérem is került a tarsolyba.

Az érmesek mellett további öt pontszerző versenyzője is lett a magyar csapatnak: Zatik József (M6, 73 kg) az ötödik, Hűbéresi Zsolt (M5, 81 kg), dr. Nagy-Hints István (M7, 100 kg), Pósán Edina (F3, 57 kg) és Nagy Erzsébet (F3, 78 kg) a hetedik helyen zárta a világbajnokságot.

A mieink az IJF Grand Masters-, újabban veterán világbajnokságok történetében Olbia előtt már több tucatnyi medált nyertek el: 2009-ben Sindelfingenben két arany- (Gyáni János és Péter Sándor) és hét bronz-, 2010-ben Budapesten tizenkét arany- (Kunyik Zsolt, Tölgyesi Krisztián, Bíró Tamás, Németh Tibor, Szemler István, Kersics Antal, E. Kovács János, Csihi János, Vass Barnabás, Domonkos Bernadett, Nagy Patrícia, Tamás Ibolya), négy ezüst- és tizenhárom bronz-, 2011-ben Frankfurtban két arany- (Tamás László, Péter Sándor), egy ezüst- és öt bronz-, 2012-ben Miamiban egy arany- (Péter Sándor), három ezüst- és egy bronz-, 2013-ban Abu-dzabiban egy arany- (Péter Sándor), egy ezüst- és egy bronz-, 2014-ben Malagában egy arany- (Pósán Edina), négy ezüst- és három bronz-, 2015-ben Amszterdamban két arany- (Sinka Szabolcs, Vészi Klára), egy ezüst- és tíz bronzérmet szereztek.

Tavaly Fort Lauderdale-ből nyolc éremmel térhettünk haza, Illés Anikó és Ónody Beáta arany-, Szőcs László, Vészi Klára és Szabó Szilvia ezüst-, míg Sinka Szabolcs, Fónay Zsolt és Horváth Tamás bronzéremmel gazdagodott. A magyar mérleg Olbia után: 25 arany, 21 ezüst és 45 bronz!

Forrás: Judoinfo.hu
Eredmények: KLIKK IDE!
Fotó: IJF