Olimpiai K&H-támogatás Csernoviczki Évának - 2012.03.30.

Tizenkét héttel a londoni nyári olimpia és tizenhéttel a paralimpiai játékok kezdete előtt a judós Csernoviczki Éva, az öttusázó Kovács Sarolta és a para-asztaliteniszező Pálos Péter felkészülését támogatja fejenként egymillió forinttal a K&H Csoport.

A három – szakmai zsűri döntése alapján – kiválasztott, és már biztos londoni indulónak számító élsportoló pénteken ünnepség keretében vehette át az anyagi segítség tényét igazoló díjat. A K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram életében ez volt a tizedik ilyen összejövetel, amelyen a friss nyertesek mellett többen rész vettek a korábbi díjazottak közül is.

A tavaly juniorsikerei mellett egyéniben felnőtt vb-ezüstérmes Kovács Sarolta a „reménység”, a háromszoros Eb-második, vb-bronzérmes Csernoviczki Éva a „felnőtt” kategóriában, a paralimpikonok közül pedig a vb- és Eb-címekkel büszkélkedő Pálos Péter érdemelte ki az egymilliót, s velük harmincra emelkedett az elmúlt hat évben ily módon egyénileg szponzoráltak köre.

Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára méltatta a több mint egy évtizedre visszanyúló együttműködést, hangoztatva, hogy „a nyugodt olimpiai és paralimpiai felkészülés biztosításához, a stabil háttér megteremtéséhez a K&H is alaposan hozzájárult az elmúlt évek folyamán”.

Az egyik korábbi díjazott, a szintén londoni szereplő világ- és Európa-bajnok sportlövő, Sidi Péter a társak nevében is fogalmazott, amikor kijelentette, reményei szerint „a támogatás visszaköszön majd a magyar sportolók eredményességében a nyári olimpián”.

Forrás: Magyar Távirati Iroda