Ötletgazdákat díjaztak a 2017-es világbajnokság szervezői - 2016.05.04.

Tizenhárom „ötletgazdát” díjazott a 2017-es budapesti judo világbajnokság szervező bizottsága, amely arra kérte a judós barátokat, egyesületben, iskolában sportoló judokákat, adjanak ötleteket a világbajnokság kabalafigurájára.

A szervező bizottság április elsejéig várta az ötleteket, javaslatokat, rajzokat a világbajnokság kabalafigurájára (mascot), az ötleteket a szervezőbizottság által felkért szakemberekből álló zsűri bírálta el, a legjobb, legszellemesebb javaslatok beküldői két-két belépőt nyertek az idei Grand Prix viadalra, illetve a jövő évi budapesti világbajnokságra! A nyerteseket emailben értesítik majd arról, hogyan tudják átvenni nyereményüket.

A díjazottjak: Girászi Petra, Demeter Marcell, Demeter Bendegúz, Szabó Lajos, Vajda Panna Katica, Vajda Lilla Viktória, Vajda Julcsi, Novák Botond, Lakk Zsombor József, Szilvási Ádám, Dunajcsik Péter, Szilvási Levente Csaba és Szilvási Dávid Andor

Az ötletekből valamelyik meg is valósul majd, de ezt már a feladatra felkért kreatív szakemberek hívják életre. A világbajnokság kabalafigurájának a Nemzetközi Judo Szövetség ide vonatkozó előírásai szerint őszre kell majd elkészülnie.

A 2013-es budapesti Európa-bajnokság kabalafigurája, a népszerű Judoggy