Pánczél Gábor mesteredzői címet kapott - 2011.07.21.


Július 16-án szombaton a TF ez évben végzett hallgatóinak diplomaosztása keretében került sor a 2011-es mesteredzői díjak átadására, Pánczél Gábor is a díjazottak közé került.


Ez évben a Magyar Edzők Társaságának Mesteredzői Kollégiuma tizenkilenc jelölt közül négy szakembert javasolt a kitüntető címre. Sorozatban harmadik alkalommal kapott judo edző ilyen rangos elismerést, Toncs Péter és Bíró Tamás után ezúttal Pánczél Gábor kapta meg a mesteredzői címet.

Az ünnepségen dr. Ormai László, a MET elnöke méltatta a mesteredzői cím jelentőségét és az új mesteredzők érdemeit. Mesteredzői címet kapott:

Agócs Mihály – kajak-kenu
Agócs Mihály a Központi Sportiskola és egyben a Héraklész válogatott edzője. Edzői pályafutását 1990-ben kezdte a BSE-ben. Edzői tevékenysége során – irányításával, vagy meghatározó közreműködésével – versenyzői az utánpótlás korosztályokban számos nemzetközi eredményt (ifjúsági Eb-, vb-győzelmek és helyezések) értek el. A sportág élvonalába került tanítványai – Paksy Tímea, Benedek Dalma, Kozák Danuta, Szabó Gabriella – felnőtt Eb-, vb- és olimpiai győzelmek és helyezések tulajdonosai, a londoni olimpiai keret meghatározó tagjai.

Illés Bálint – kerékpár
Illés Bálint 1982-től 2004-ig a Ferencvárosi Torna Clubban edzősködött, először mint beosztott edző, majd 1987-től vezetőedzői beosztásban. 1982-től 1998-ig megbízott válogatott vezetőedzőként, majd 1996-tól 2000-ig a Magyar Kerékpáros Szövetség olimpiai koordinátoraként is tevékenykedett. Versenyzői közül Somogyi Miklós 1984-ben az olimpiapótló Barátság Játékokon aranyérmes lett, Szabolcsi Szilvia korosztályos Európa-bajnok és Európa-bajnoki bronzérmes, valamint a sydneyi olimpián ötödik helyezett volt. Közreműködött a sportág edzőképzésében, szakcikkei, tanulmányi jelentek meg.

Pánczél Gábor – judo
Pánczél Gábor 1993-tól a Központi Sportiskola edzője, a junior és felnőtt csoport vezetője. Versenyzői közül tizenheten értek el utánpótlás nemzetközi bajnokságokon dobogós helyezést. Baczkó Bernadett felnőtt vilábbajnoki bronzérmes, Joó Abigél Európa-bajnok lett. Részt vesz az edzőképzésben. 2008-ban, 2009-ben és 2010-ben sportágában az Év Utánpótlás Edzője volt.

Varga József – vívás
Varga József edzői pályafutását 1992-ben a BVSC-ben kezdte. Dolgozott a BHSE-ben és a Csata DSE-ben is, majd 2007-től ismét a BVSC edzője. 2000-től 2008-ig a Magyar Vívó Szövetség szakágvezetője. Ezt a tisztséget jelenleg is ellátja. Tanítványai közül Lontai Balázs 2007-ben csapatban vb-1. helyezést ért el és több vb- és Eb-dobogós helyezéssel is rendelkezik. Varga Dóra, Nagy Anna, Csaba Edina, Nagy Orsolya és Sznopek Gabriella szintén csapatban értek el dobogós és pontszerző helyezéseket felnőtt vb-ken és Eb-ken. Csaba Edina 1999-ben Eb egyéni 3. helyezett volt. Aktív szerepet vállalt a női kardvívás meghonosításában és elterjesztésében.

A mesteredzői díjakat dr. Ormai László, a Magyar Edzők Társaságának elnöke és Molnár Zoltán, a MOB főtitkára adták át.

Forrás: Magyar Edzők Társasága