Szoros együttműködés a Pécsi Tudományegyetemmel - 2018.02.20.

Szerdán együttműködési megállapodást írt alá Prof. Dr. Betlehem József, a Pécsi Tudományegyetem dékánja és Dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke. Az eseményen jelen volt az olimpiai és világbajnok judós, Dr. Kovács Antal, az MJSZ kommunikációs és média alelnöke, a PTE korábbi hallgatója is.

20180219_153824

Az MJSZ tudomással bír mindazon erőfeszítésekről, amelyeket a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara a sporttudomány és az ahhoz kapcsolódó képzések fejlesztése terén elért. Az ETK indítja a sport és rekreációszervezés alap- és a sportmenedzser mesterképzési szakot, biztosítja az indításához szükséges akkreditációs feltételeket, továbbá az Egészségtudományi Doktori Iskolában önálló sporttudományi témák kiírásával segíti elő a sporttudomány fejlődését. Az MJSZ támogatja, hogy a judo szakedző (BSc), és a judo sportedző (OKJ) képzés az ETK keretei között kerüljön indításra Pécsi Tudományegyetemen.


20180219_153715

Az ETK kinyilvánítja azon szándékát, hogy lehetőségeihez mérten támogatni kívánja a judo, mint küzdősport fejlődését, valamint oktatásfejlesztési tervei között szerepel a judo szakedző, és a judo sportedző képzés indítása, valamint együttműködik az MJSZ-szel céljainak megvalósításában.

20180219_153745(0)

A megállapodás értelmében az MJSZ többek között vállalja, hogy a felkérés estén megfelelő végzettségű szakemberekkel támogatja a képzéseket, szakmai gyakorlóhelyként részt vesz a Kar egészség- és sporttudományi képzéseiben részt vevő hallgatók területi szakmai gyakorlatainak megvalósításában.

20180219_153930