Ragyogóan szerepeltek a magyarok az első győri ifjúsági Európa-kupán - 2017.11.20.

Hat arany-, három ezüst- és tizenegy bronzérem a mieink mérlege az első magyarországi ifjúsági Európa-kupa viadalon, amelynek a győri EYOF-csarnok adott otthont a hétvégén.


Az Európai Judo Szövetség galériájához KLIKK IDE!

A hiánypótló esemény első kiírása iránt is komoly volt már az érdekődés, hiszen 25 ország 318 judósa mérlegelt, ráadásul az európai országok mellett Kirgizisztán és Mongólia küldttsége kontinenseken átívelő tornává avatta a győri versenyt.

Az első napon mindjárt két judósunk is a dobogó legfelső fokára állhatott, hiszen a győri Gombás Bálint (Győri AC) az 50 kilósok küzdelmeiben, illetve Kopasz Fanni (Szegedi JSE) a női 52 kilogrammban egyaránt minden mérkőzését megnyerte, így aranyérmet szerzett. Érdekesség, hogy éppen ebben a két súlycsoportban remekeltek a magyarok, hiszen mindkét kategóriában hazai döntőre került sor, Andrási Márton (Mogyi-Bajai JC) és Varga Brigitta (KSI SE) ezüstérmet vehetett át, de az 50 kilogrammban még az egyik bronzérmes, Szánti Gábor (Nippon Sport JC) is a mieink közül került ki!

Rajtuk kívül Feczkó Csanád (55 kg, Miskolci VSC-MVSI), Ócsai Sándor (66 kg, Ceglédi VSE) és Klein Dorina (48 kg, Ceglédi VSE) nyakába került még bronzérem az első versenynapon.
Vasárnapra is jutott 12 magyar érem, ezúttal különösen a fiúk remekeltek! A 73 kilósoknál Nerpel Gergely (Rákosvidéke Hajtós DSE) nyakába került az arany, Jánik Viktor (Tatabányai JC) pedig bronzérmet szerzett. A 81 kilósoknál Bajcsev Tamás (BHSE) lett a végső győztes, itt Boros Iván (KSI SE) állhatott fel a dobogó harmadik fokára.A 90 kilogrammosoknál Vég Zsombor (Ceglédi VSE) és Graffy Milán (Rákosvidéke Hajtós DSE) vívta a finálét, amely a ceglédi judós diadalát hozta. Lehetett volna még egy érmünk ebben a súlykategóriában, de Tóth Csaba (Pénzügyőr SE) és a fehérorosz Gromov összecsapása kettős leléptetéssel ért véget, így csak három judoka vehetett részt az eredményhirdetésen. A nehézsúlyban Varga Donát (KSI SE) hozta a mieink (bronz)érmét, így a nap utolsó díjátadóján is érdekeltek voltunk.


A női 57 kilósok küzdelmeiben Kármán Andrea (UTE) bizonyult a legjobbnak, klubtársa, Maróti Alexandra harmadik lett, míg a 70 kilogrammosoknál Gergácz Enikő (Rákosvidéke Hajtós DSE) és Szilli Nóra (Győri AC) egyaránt bronzérmet szerzett, akárcsak a nehézsúlyúak között Faragó Petra (Miskolci VSC-MVSI).A győri viadalon a fentieken kívül 18 pontszerző helyezést is elértek a mieink, ötödik lett Mezei Bernát (66 kg, Pénzügyőr SE), Gyertyás Róza (48 kg, Koroncó-Tutti), Ábrahám Titanilla (Ippon Judo Tatabánya), Tóth Botond (Szegedi JSE), Katzenmajer Kira (Mogyi-Bajai JC), Czerlau Jennifer (Miskolci JC), Farkas Szilvia (Leányvár) és Tandi Zsanett (Leányvár), míg Détári Dániel (60 kg, Ceglédi VSE), Szládovics Patrícia (44 kg, UTE), Harmath Eszter (UTE), Köhler Zsuzsanna (48 kg, Rákosvidéke Hajtós DSE), Kardos Tímea (52 kg, Győri AC), Turánszki Zalán (Miskolci VSC-MVSI), Waczulik Dániel (UTE), Lénárt Benedek (Szatymaz), Hegedűs Hanga (UTE) és Tandi Alexa (Leányvár) a hetedik helyen zárt.Az éremtáblázaton fölényesen győztek a magyarok (6 arany, 3 ezüst, 11 bronz), megelőzve Németországot (2, 3, 2) és Ausztriát (2, 2, 4).


Forrás: Judoinfo.hu
Eredmények: KLIKK IDE!
Fotó: EJU