Regisztrált és pártoló tagok státusza az MJSZ-ben - 2015.01.14.

Azokat az egyesületi tagokat vagy tanfolyamos judósokat, akik koruknál fogva adott évben még nem indulhatnak hivatalos versenyen (10 évnél fiatalabbak) vagy nem kívánnak versenyezni, regisztált tagként kell felvenni az informatikai rendszerbe, és számukra úgynevezett MJSZ regisztrációs kártyát lehet kiváltani. A kártya díja 500 forint/év, egyéb díjat (MJSZ tagság, MOB, licenc stb.) számukra nem kell megfizetni.

A regisztrált tagok a hivatalos egyesületi taglétszámba nem számítanak bele (rajtuk kívül legalább 10 fő szükséges az egyesület érvényes MJSZ tagságához), nem számítanak bele továbbá a közgyűlésen az egyesület szavazatainak számába, illetve az anyagi támogatásokba. A Magyar Judo Szövetség törekvése, hogy minél pontosabban felmérje a hazai judo tömegbázisát, ezért kéri az egyesületeket arra, hogy a versenyrendszerben részt nem vevő tagok is váltsák ki ezt a jelképes összegű regisztrációs kártyát, amiben a régiók és megyék fejlődését is tudjuk méri.

Kérjük az egyesületeket, hogy ezen információk alapján rögzítsék tagjaikat az informatikai rendszerbe. Tagdíj fizetésnél csak a Regisztrált tagként szereplőknek váltható Regisztrációs kártya, ha valakinek rendes MJSZ tagságot szeretnének kiváltani, de a tag nem kíván részt venni a versenyrendszerben (mint versenyző, edző vagy bíró), azt ne a regisztrációs tagokhoz, hanem például pártoló tagként vegyék fel, akinek ugyanúgy egyesülethez kell tartoznia!

Az MJSZ versenyrendszerében versenyzőként, edzőként, bíróként résztvevő tagoknak kötelező az MJSZ tagság, a MOB regisztráció (amely biztosítást is tartalmaz), és működési licenc kiváltása.

A regisztrált tagok csak Regisztrációs kártyát válthatnak ki, és a fenti szabályok vonatkoznak rájuk.

A pártoló és egyéb tagok kiválthatnak MJSZ tagságot és MOB regisztrációt (MJSZ tagság kiváltása esetén ez kötelező), licenc kiváltása számukra nem kötelező.

Figyelem: a hivatalos hazai veterán és kata versenyeken indulókat is versenyzőként kell az informatikai rendszerbe felvinni, és számukra a megfelelő a tagdíjakat megfizetni.