Rekordlétszám a Hungária-kupán - 2011.02.10.

A Magyar Judo Szövetség csütörtöki sajtótájékoztatóján Tóth László, a szövetség elnöke kifejtette, hogy eddig 47 ország 328 judósa jelezte részvételét, amire még nem volt példa a verseny negyvenöt éves történetében.


„Súlycsoportonként négy magyar indulhat és mivel mind a hét kategóriában van elég emberünk, huszonnyolc hazai versenyzőt neveztünk – tette hozzá az MJSZ-vezető. – A legnehezebbeknél az Eb-ezüstérmes Bor Barna lába még nem jött teljesen rendbe, így ő kihagyja az erőpróbát.”

A kétszeres Európa-bajnok Ungvári Miklós jelezte, hogy ezúttal nem fogyaszt le 66 kilogrammra, hanem öccse, Attila súlycsoportjában (73 kg) indul és ha a sorsolás összehozza őket, visszalép a mérkőzéstől testvére javára.

„Nekem nem számít a hetvenhárom kilóban szerzett pont, arra jó leszek, hogy tisztítsam az utat Karvaly előtt – mondta az MTK-Erzsébetváros büszkesége. – Mivel neki számít ez a verseny is, természetesen továbbengedném őt, persze később behajtom rajta.”

A 100 kilogrammban az Eb-aranyérmes Hadfi Dániel szívesen elevenítette fel körcsarnokbeli emlékeit:

„Itt kezdődött minden, fiatalon még a lelátóról néztem a döntőket, aztán 2004-ben jött az áttörés, amikor harmadik lettem. Most, az elmúlt másfél év eredménytelensége után ismét plusz lökést adhat a pályafutásomnak a Hungária-kupa.”

Nagy György MJSZ-főtitkár elárulta, hogy tavaly az európai szövetség kijevi konferenciáján az utóbbi négy év legjobban és legszínvonalasabban szervezett versenyének választották meg a budapesti viadalt.

A program mindkét napon 10 órakor kezdődik, az éremcsatákra 15 órától kerül sor a Sporttelevízió élő közvetítésében. Szombaton a 60, a 66 és a 73 kg küzdelmeit rendezik, míg vasárnap a 81, 90, 100 és +100 kilósokat szólítják tatamira. Az érdeklődők ingyen juthatnak be a Körcsarnokba.

Az MJSZ sajtóanyaga: KLIKK IDE!

Forrás: Magyar Távirati Iroda, Matusz Endre
Fotó: IJF, Záhonyi Tamás