Joó Abigél: a riói érem reményében - 2015.08.11.

A mob.hu stábja már most a virtuális riói lelátón szorít a magyar sikerekért: pontosan egy év múlva, 2016. augusztus 11-én, az olimpiai játékok hatodik versenynapján szurkolhatunk Joó Abigélnak a 78 kilogrammos judósok viadalán.

Judóban a riói kvóták döntő többségét a világranglista 2016. május 30-i állása alapján osztják majd ki, amelyen Joó Abigél jelenleg a 12., tehát jó eséllyel tatamira léphet az ötkarikás játékokon. Addig pedig azon lesz, hogy továbbra is szorgalmasan gyűjtögesse a ranglistapontokat.

joo

„Augusztus végén rendezik a világbajnokságot a kazahsztáni Asztanában. Bár hihetetlenül erős lesz a mezőny, tele világklasszissal, szeretnék érmet nyerni, ami az olimpiai kvalifikáció szempontjából sem lenne mellékes” – mondta a kétszeres Európa-bajnok a mob.hu-nak.

Joó Abigél sérülése ellenére az ötödik helyen végzett a 2012-es londoni olimpián, és bízik benne, hogy jövőre sikerül még tovább menetelni.

„Ahogyan a vb-n, úgy Rióban is a dobogót céloznám meg. Persze előbb ki kell jutnom, ám ha sikerül, akkor rendkívül motivált leszek, hogy ott legyek a végelszámolásnál. Igyekszem nem mindennap az olimpiára gondolni, higgadt maradni, de természetesen gyakran eszembe jut. Eddig kevésbé jött ki a lépés az igazán fontos versenyeken – ezen a rossz gyakorlaton már Asztanában változtatnék, ami kellő magabiztosságot adna a folytatásra.”

És hogy kik lehetnek a legfőbb ellenfelei?

„A ranglistát vezető Kayla Harrisonnak kifejezetten fekszik a stílusa, a második franciáé (Audrey Tcheumeo) és a harmadik szlovéné (Anamari Velensek) ellenben sokkal kevésbé. Mellettük is rengeteg a kemény ellenfél, a napi formán mindig sok múlik.”

Forrás: Magyar Olimpiai Bizottság