Skapinyecz József elismerése a budapesti TEK Budo- és Küzdősport Gálán - 2016.09.21.

Dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke a judóért tett eddigi áldozatos munkájáért aranygyűrű elismerést adott át a hétvégi TEK-gálán Skapinyecz Józsefnek. A hétszeres orvos világbajnoknak Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója is gratulált.

20160917_180428_hdr

Dr. Skapinyecz József szülész-nőgyógyász főorvos, igazságügyi orvosszakértő, 7. danfokozattal bíró judomester 50 éve hűséges eredeti klubjához a Debreceni Dózsához, illetve jogutódjához, a Debreceni Rendőr Sportegyesülethez. 1966 szeptember 5-től a judoszakosztály versenyzője, később edzője.

Az orvosdoktori diploma megszerzése után a Testnevelési Egyetem edzői szakát is elvégezte. 1984-töl öt éven át a magyar női judoválogatott szövetségi kapitánya volt. Az orvosvilágbajnokságok judoversenyeinek hétszeres győztese. Veterán judo Európa-bajnok. Négy fia judózik, közülük hárman válogatott kerettagok voltak, felesége is válogatott judós volt.

20160917_180358_hdr

A Debreceni Egyetem Sporttudományi Tanszékén a küzdősportokat oktatta. A Debreceni Rendőr Sportegyesület judo szakosztályának az elnöke, a rendvédelmi dolgozók önvédelmi képzésében évtizedek óta részt vállal. Nemzetközi tudományos fórumokon tartott aküzdösportokról előadásokat, széleskörű sportdiplomáciai tevékenységet fejtett ki számos európai és tengerentúli országban. Kano Jigoro unokájának személyes barátságára különösen büszke lehet.