Szörnyű tragédia: elhunyt Perge Ilona - 2010.03.02.


Perge Ilona temetésére 2010. március 8-án hétfőn 12.30-kor a Szajoli köztemetőben kerül sor.
Távirati cím: Darázs Ilona 5081 Szajol, Széchenyi út 9.
A magyar dzsúdósport tragikus körülmények között elveszítette korábbi válogatott versenyzőjét. Autóbalesetben 26 évesen elhunyt Perge Ilona, Inci.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint a 26 éves ex-sportoló autójával frontálisan ütközött egy személygépkocsival Kecskemét határában, a 44-es úton.

„Incike a 2008-as visszavonulásáig hét éven át dolgozott az irányításom alatt – mondta az MTI-nek hétfőn Nagysolymosi Sándor kecskeméti klubedző, volt férfi szakágvezető. – Nagyszerű versenyző volt, a sportpályafutása után hivatásos katonának állt, tegnap épp a hódmezővásárhelyi laktanyába tartott, amikor bekövetkezett a tragédia. Nem találok szavakat.”

Perge Ilona a 48 és az 52 kilogrammban versenyzett, 2006-ban megnyerte a moszkvai Szuper-A kategóriás Világkupa-viadalt, a 2005-ös debreceni csapat Európa-bajnokságon tagja volt a harmadik helyen végzett válogatottnak, ezenkívül U23-as Eb-ken két bronzérmet szerzett, ifjúsági Európa-bajnok volt, a hazai országos bajnokságokon pedig hat érmet – köztük négy aranyat – gyűjtött.

Inci, nyugodj békében!

A Délmagyarország beszámolója:

Vasárnap este tragikus autóbalesetben hunyt el a vásárhelyi laktanyában szolgálatot teljesítő 26 esztendős Perge Ilona. Kecskeméten élt és korábbi klubedzőjének, Nagysolymosi Sándornak az MTI-nek adott nyilatkozata szerint éppen állomáshelyére tartott, amikor a „hírös város” határában, a 44-es főúton frontálisan ütközött.

Az egykori dzsúdós Toyotával közlekedett és eddig tisztázatlan okok miatt áttért a menetirány szerinti baloldalra; a Mercedesben ülő 40 éves orosházi férfi és utasa könnyebb sérüléssel megúszta az ütközést – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtósa.

Perge Ilona őrvezető a 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóaljnál szolgált lövészként. Tavaly áprilisban vonult be, az alapkiképzést Tatán teljesítette, Vásárhelyre július 10-én került – tudtuk meg hétfőn közvetlen parancsnokától, Nagy Jenő őrnagytól.

“Nem élünk háborús helyzetben, de a parancsnoknak mindig tragédia, ha elveszíti egy katonáját – fogalmazott Nagy Jenő, majd így folytatta: – Reggel, az ügyeletestől értesültem a tragédiáról, még most is alig tudom elhinni, felfogni, hogy nincs és már soha nem lesz többé közöttünk. Fiatal kora ellenére nagyon fegyelmezett volt, amiben biztos szerepet játszott élsportolói múltja. Maximalistaként élt, minden parancsot pontosan teljesített, nem kereste a könnyebb megoldást, gond nélkül beilleszkedett alegységébe. Mosolygós, életvidám embert ismertünk meg személyében, aki pozitívan hatott társaira” – jellemezte Ilonát parancsnoka.

Szerződéses katonaként szolgált, három évre kötelezte el magát a hadsereghez és felettesei szerint szorgalma, elhivatottsága révén tiszthelyettes válhatott volna belőle.

Csernoviczki Éva, az Ippon Judo Tatabánya SE dzsúdósa a 24 Órának elmondta: jól ismerte Perge Ilonát.

“Hétfőn reggel értesültem erről a tragédiáról. Nagyon megdöbbentem. Korábban egy súlycsoportban versenyeztünk, riválisok, ellenfelek voltunk a tatamin, de semmiképpen sem ellenségek. Inci 2008-as visszavonulásáig rengeteg edzőtáborban és megmérettetésen találkoztunk. Akik ismerték őt, tudták, hogy bárkinek mosolyt csal az arcára, hiszen alapvetően egy vidám lányt ismertem meg a személyében” – zárta mondandóját Csernoviczki Éva.