Tbiliszi Grand Prix: két magyar bronzérem a Judo World Tour-sorozatból! - 2017.04.03.

Harmincöt ország kétszázötven judósa lépett tatamira a hétvégén Grúziában, Tbilisziben. A mieink két bronzéremmel és két pontszerző ötödik helyezéssel zárták a rangos tornát.


Az első versenynapon ismét Pupp Rékáért szoríthattunk a leginkább, aki ezúttal is éremért küzdhetett az 52 kilogrammos súlycsoportban. A bronzérem most nem jött össze, azonban az ötödik helyezésével is értékes pontokat tudott gyűjteni a Grand Prix-tornán.

Csernoviczki Évának, Keliger Bernadettnek, Siroki Ibolyának és a 60 kilogrammos fiúknak – a miskolci Bartha Ákosnak és a kecskeméti Szabó Csabának – nem jött ki a lépés ezen a versenyen, mindannyian ideje korán kiszálltak a küzdelmekből.

A szombati napon ismét a legjobbak között láthattuk versenyezni Gercsák Szabinát, aki nem is távozott üres kézzel! Két remek győzelme bronzérmet ért a grúz fővárosban. Csoknyai Lászlónak nem sikerült a felzárkózás hazai riválisához, Ungvári Attilához, az első fordulóban vereséget szenvedett az orosz Gyenyisz Kalinintől.

A zárónapon sem maradtunk érem nélkül! A női nehézsúlyban induló Szigetvári Mercédesz bár kikapott az első küzdelemben, a vigaszágon felszívta magát, orosz és grúz ellenfeleit legyőzve a dobogó alsó fokáig menetelt.

A 90 kilogrammos Vér Gábornak éppen az első két mérkőzés sikerült zseniálisan, vazarival legyőzte az üzbég Kurramovot, majd tizennyolc másodperc alatt a grúz Margiani is kapitulált a BHSE judósa ellen. Az elődöntő, majd a bronzcsata sajnos nem végződött már ilyen jól, így az ígéretes kezdés után, be kellett érni a pontszerző ötödik helyezéssel.

A magyar csapat az éremtáblázat tizennegyedik helyén végzett, az első három helyet Brazília (3 arany, 3 ezüst, 4 bronz), Oroszország (3, 2, 5) és Grúzia (3, 1, 2) szerezte meg.

Forrás: Judoinfo.hu
Eredmények: KLIKK IDE!
Fotó: IJF, Gabriela Sabau