Új csarnokot kapnak a kaposvári judósok, lerakták az épület alapkövét - 2015.11.09.

Az elmúlt héten letették az új kaposvári judocsarnok alapkövét. A tervek szerint májusban már birtokba is vehetik a sportolók. Az eddiginél kétszer akkora, kétszintes, és hétszáz négyzetméteres alapterületű lesz. Az épület szülői várótermet, konditermet és küzdőtereket is kap. Kaposvár a Magyar Judo Szövetséggel közösen finanszírozza a száznyolcvanmillió forintos beruházást.

A város Kinizsi-lakótelepén történt ünnepélyes alapkőletételen Tóth László, a hazai sportági szövetség elnöke arról beszélt, hogy örömére szolgált bekapcsolódni a kaposvári kezdeményezésbe, annál is inkább, mert ez a város ma a magyar judosport egyik bázisának számít. A nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas csarnok építése jól illeszkedik a szövetség sportágfejlesztési koncepciójába is, és nemcsak városi feladatokat fog ellátni, hanem az egész dél-dunántúli régió központja lesz – tette hozzá.

Dr Tóth - Szita - Dér Tamás alpolgármester

Szita Károly polgármester hangsúlyozta köszöntőbeszédében: az új létesítmény mintegy ötszáz fiatalnak biztosít majd lehetőséget arra, hogy korszerű körülmények között készüljön versenyekre.

„Szeretnénk, ha ezt azzal hálálnák meg, hogy minél jobb eredményeket érnek el hazai és nemzetközi versenyeken” – tette hozzá. Kiemelte azt is, hogy Kaposvár a magyar városok között az egyik legtöbbet, költségvetésének 4,0-4,5 százalékát fordítja sportra.

Az eseményen elhangzott, hogy a városban az elmúlt évtizedekben akadtak kiemelkedő pillanatai és mélypontjai is a cselgáncsozásnak. Jelenleg ismét nő a sportág népszerűsége, valamivel több mint száz helyi fiatal űzi ezt a sportot, ezért alkalmas a somogyi megyeszékhely arra, hogy regionális judoközponttá váljon.

Az alapkő letételénél a földbe helyezték a város régi csarnokának kulcsát, valamint egy judogit is, amelyet aláírt az ünnepélyen résztvevő száz fiatal sportoló.