Hamarosan új judocsarnok épül Tatabányán - 2015.04.22.

A Magyar Judo Szövetség jövő évi költségvetéséből háromszázötvenmillió forintot adna Tatabánya városnának, egy helyi judocsarnok megépítésére, olvasható Schmidt Csaba, Tatabánya polgármesterének Facebook oldalán.Kedden dr. Tóth Lászlóval, a Magyar Judo Szövetség elnökével, Csernoviczki Csabával, a tatabányai Ippon Judo SE elnökével, szakedzőjével, mesteredzőjével és Csernoviczki Éva olimpiai bronzérmes judóssal, valamint Tatabánya főépítészével, Damokos Lászlóval az előzetes látványterveket tekintette át Schmidt Csaba polgármester.


 

„Az Ippon Judo SE hazánk egyik legeredményesebb judo szakosztálya és annak egyik legeredményesebb versenyzője, Csernoviczki Éva Európa-bajnok, világbajnoki és sporttörténelmet író olimpiai bronzérmes judósunk – kezdte érvelését a tatabányai polgármester.

– Csernoviczki Csabáék a jövőben még méltóbb és kulturáltabb körülmények között dolgozhatnak azon, hogy minden korosztályban még több válogatott versenyzőt adjanak Tatabányáról a magyar cselgáncs sportnak és minél több gyermekkel megszerettessék a mozgást. Az elképzelések szerint a leendő tatabányai judocsarnok persze nem csak az edzéseknek, versenyeknek ad majd otthont, hanem a helyi és a kistérségi településekről érkező gyerekeknek is egyedülálló sportolási lehetőséget biztosít.”