Ungvári Attila European Open-aranyérmet szerzett Tallinnban! - 2016.09.13.

A Közgép-Ceglédi VSE 81 kilogrammos csillaga, Ungvári Attila kitűnően kezdte az őszi szezont. Észtország fővárosában, Tallinnban nem talált legyőzőre, így a dobogó legfelső fokára állhatott fel.


A Budapest Grand Prix-n bemutatott remek teljesítmény után ismét éremig menetelt Bíró Tamás tanítványa, ezúttal legyőzhetetlennek bizonyult a ceglédi judós. Lengyel és fehérorosz riválisait ipponnal legyőzve jutott az elődöntőbe, ahol a szerb Alekszej Nefedovot egy jukóval múlta felül. A döntőben rövid ideig a brazil Macedo vezetett, ám jött egy újabb ippon, s a magyar versenyző nyakába az aranyérem.

Az első versenynapon a 66 kilogrammban a rutinos Burján László két győzelmével a pontszerző hetedik helyig menetelt. Ohát Zalán (100 kg) és Polyák Krisztina (63 kg) egy-egy győztes küzdelmet könyvelhetett el, míg Őri Felicián, Ömböli Renátó és Siroki Ibolya első mérkőzésén vereséget szenvedett, így számukra idejekorán ért véget a verseny.


Az éremtáblázaton egyetlen aranyunknak köszönhetően a tizenkettedik helyig jutottunk, az élen Brazília (2 arany, 2 ezüst, 3 bronz), Németország (2, 2, 1) és Fehéroroszország (1,2, 3) végzett.

Forrás: Judoinfo.hu
Eredmények: KLIKK IDE!
Fotó: EJU, Martin Kraus