Ungvári Attila ezüstérmes a riói Grand Slam-viadalon - 2010.05.25.

Ungvári Attila ezüstérmes lett a 73 kilogrammos súlycsoportban a brazíliai Grand Slam-viadalon, Rio de Janeiróban. Bor Barna és Csoknyai László az ötödik helyen végzett.


A torna első versenynapján az idei Európa-bajnoki bronzérmes Ungvári Attila (73, Ceglédi VSE) a chilei Salazar, a portugál Pina, a francia Darbelet és a lengyel Wilkomirski legyőzésével jutott el a döntőig, amelyben a japán Akimoto Hirojukitól kapott ki.

A szombaton érdekelt többi magyar – Burján László (60, UTE), Ungvári Miklós (66, MTK-Erzsébetváros), Horváth Ervin (73, Koroncó-Tutti), valamint Karakas Hedvig (57, Miskolci VSC) és Gáspár Eszter (63, Miskolci VSC) – helyezetlenül zárt.

Vasárnap Csoknyai László (81, Atomerőmű SE) finn és orosz judós legyőzésével jutott el a negyeddöntőig, ahol a holland Elmonttól kapott ki, míg Bor Barna (+100, Atomerőmű SE) előbb erőnyerő volt, majd francia judóson jutott túl, a nyolc között pedig az egyiptomi el-Sehabival szemben maradt alul. Mindkét paksi versenyző az ötödik helyen végzett.

A vasárnap érdekelt további magyarok – ifj. Nagysolymosi Sándor (81, Kecskeméti JC), Madarász Tamás (90, Debreceni SC-SI) és Farkas Bálint (100) – helyezetlenül zártak.

A riói Grand Slam-viadal eredményei: KLIKK IDE!

Forrás: Magyar Távirati Iroda
Fotó: IJF, Gabriella Sabau