Ungvári Attila Grand Prix-ezüstérmet szerzett Ulánbátorban - 2015.07.06.

Harmincöt ország kétszázegy sportolója nevezett a mongol fővárosban megrendezett Grand Prix-re, köztük két magyarral, a Budaörsi SC színeiben induló Burján Lászlóval és a Közgép-Ceglédi VSE csapatát erősítő Ungvári Attilával.


Burján László a 60 kilogrammos súlycsoportban francia versenyzővel kezdett, akinek bár sikerült egy vazari értékű dobást végrehajtani judósunkon, végül a harmadik percben egy ipponnal sikerült megfordítania a mérkőzést és továbblépni a második fordulóba. Ott pedig már érkezett az első hazai pályán versenyző judoka, Kherlen Ganbold személyében, aki bizony nehéz falatnak bizonyult.

A vigaszágon egy újabb mongol következett – az indulók több, mint negyedét mongol versenyzők tették ki –, Tsogtbaatar Tsendochir, aki ugyancsak nem sok esélyt adott a budaörsiek rutinos judokájának, azonban így is az értékes, pontszerző hetedik helyezést sikerült begyűjteni.


A 81 kilogrammos súlycsoportban Ungvári Attila kínai ellenféllel kezdett, és egy ippongyőzelemmel lépett tovább a második fordulóba, ahol a kiemelt svéd versenyző, Robin Pacek várt rá. Kiegyenlített mérkőzésen a ceglédi versenyző eggyel kevesebb intést kapott, ami az elődöntőt jelentette számára. A német Dominic Ressel sem bírt aznap a fiatalabbik Ungvárival, egy újabb ipponnal máris a döntőben találta magát. A fináléban az olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes Antoine Valois-Fortier következett.

2014-ben a tyumeni Grand Slamen már találkoztak a nyolcaddöntőben, akkor a kanadai judós győzött és jutott tovább. Sajnos nem sikerült kiegyenlítenie Attilának a számlát, mindössze egy intésnyi különbséggel Valois-Fortier nyakába került az arany. Azonban búslakodásra nincs ok, az ezüstéremmel értékes kvalifikációs pontokat szerzett Ungvári Attila, aki várhatóan még nagy csatát fog vívni az olimpiára való kijutásért haza riválisaival.

Eredmények: KLIKK IDE!
Forrás: Judoinfo.hu
Fotó: IJF, Gabriela Sabau