Ungvári Attila ezüst-, Bor Barna bronzérmet szerzett a düsseldorfi Grand Prix-viadalon! - 2017.02.27.

Negyvenkilenc ország 344 judósa lépett tatamira hétvégén Düsseldorfban. A mieink remekül zárták a német Grand Prix-sorozatot, a következő négy évben már Grand Slam-tornáknak adhat otthont Németország.

Nem indult jól számunkra az utolsó düsseldorfi GP, Bartha Ákos, Szabó Csaba és Pupp Réka is vereséget szenvedett első ellenfelétől, így számukra idejekorán ért véget a verseny.

A második versenynapon már volt okunk örömködni, Ungvári Attila remek formában judózva okozott néhány kellemetlen pillanatot riválisainak a 81 kilogrammos mezőnyben. A ceglédi judós négy küzdelméből hármat is fojtással nyert meg, a grúz Tatalasvili, a német Muennich és a moldáv Gotonoaga sem tudott szabadulni a szorításból, kopogniuk kellett. Sajnálatos módon Ungvári Attila megsérült, a végső összecsapásra nem tudott kiállni, így mérkőzés nélkül az orosz Aszlan Lappinagové lett az aranyérem.

A 81 kilogramm másik magyar versenyzője, Csoknyai László is kitűnően kezdett, ipponnal győzte le az amerikai Nicholas Delpopolót, majd egy aranypontos küzdelemben, egyetlen intésnyi különbséggel marad alul a német Benjamin Muennich-vel szemben. Ha az Atomerőmű SE judósa nyer, a felnőtt országos bajnokság 81 kilogrammos döntőjének visszavágójára került volna sor.

Az utolsó versenynap felemás eredményt hozott, Cirjenics Miklós és Joó Abigél számára mindössze egy-egy mérkőzés jutott, Bor Barna viszont óriásit küzdött, s megszerezte második érmünket. Az ASE nehézsúlyú versenyzője a legjobb négy közé jutásért való csatában kikapott a japán Kageurától, a vigaszágon azonban javítani tudott, amelynek a belga Harmegnies és a kirgíz Krakoveckij látta kárát. A több mint nyolc perces bronzcsata izgalmasan alakult, végül a jobb kondiban lévő magyar judós emelhette magasba az öklét.


A MAGYAR ÉRMESEK ÉS HELYEZETTEK DÜSSELDORFBAN

2017, Grand Prix, Düsseldorf: 2. Ungvári Attila (81 kg), 3. Bor Barna (+100 kg)
2016, Grand Prix, Düsseldorf: 2. Tóth Krisztián (90 kg), 3. Bor Barna (+100 kg)
2015, Grand Prix, Düsseldorf:
 3. Karakas Hedvig (57 kg), 3. Joó Abigél (78 kg), 5. Csoknyai László (81 kg), 7. Maros Barbara (52 kg)
2014, Grand Prix, Düsseldorf: –
2013, Grand Prix, Düsseldorf: 5. Csernoviczki Éva (48 kg), 7. Joó Abigél (78 kg)
2012, Grand Prix, Düsseldorf: 5. Joó Abigél (78)
2011, Grand Prix, Düsseldorf: 5. Baczkó Bernadett (63)
2010, Grand Prix, Düsseldorf: 5. Ungvári Attila (73), 5. Csernoviczki Éva (48), 5. Karakas Hedvig (57)

Az éremtáblázaton – idén sokadjára – a japán válogatott végzett az élen 5 arany-, 4 ezüst és 7 bronzéremmel, második Grúzia (2, 2, 0), harmadik Oroszország (2, 1, 2) lett. Magyarország Ungvári Attila ezüst- és Bor Barna bronzérmének köszönhetően a kilencedik helyen zárta a Grand Prix-t.

Forrás: Judoinfo.hu
Eredmények: KLIKK IDE!
Fotó: IJF, Gabriela Sabau