Vér Gábor aranyérmet szerzett az oberwarti European Open-viadalon! - 2016.02.15.

Újabb kitűnő hétvégén vagyunk túl, ezúttal sem maradt érem nélkül a magyar delegáció. A 90 kilogrammos Vér Gábor mondhatni leiskolázta a mezőnyt, a döntőben bemutatott fegyelmezett, taktikus judóval végül elhozta az aranyat.



A szombati versenynapon sajnos még nem örülhettünk, idejekorán estek ki 60, 66 és 73 kilogrammos judósaink Oberwartban. Csizovszky Ferenc, Burján László, Pál Gyula, Juracsek László és Stadler Ádám mindössze egyszer léphetett tatamira, míg Gorjánácz Zsolt és Takács Márton egy-egy győztes mérkőzéssel zárt az ausztriai European Openen.

Rómában egyetlen női versenyzőnk indult, a komoly sérülésből felépülő, 63 kilogrammos Szabó Franciska, aki első mérkőzésén ipponnal jelezte, hogy harcolni fog a riói kvótáért. Sajnos a folytatás nem sikerült számára jól, a dél-korai Bak Dzsi Junnal szemben minimális, intésnyi különbséggel maradt alul a Békés Megyei Kano JSE versenyzője.

A második versenynapon öt férfi judósunk volt érdekelt az osztrák városban, amelynek végén Vér Gábor aranyozta be a délutánunkat. A BHSE kiválósága végigszáguldott a mezőnyön, a döntőig ipponnal győzte le összes riválisát, s végül a fináléban sem talált legyőzőre. A lengyel Piotr Kuczerával vívott taktikus csatából Neu Gábor tanítványa került ki győztesnek. Vér Gábor szófiai bronzérme után, idei második nemzetközi érmét gyűjtötte, ezúttal egy aranyat.

A 81 kilogrammos Stadler András is ígéretesen kezdett, ipponnal győzte le a francia Quentin Joubertet, azonban a második fordulóban az azeri Ziya Namazov nehéz falatnak bizonyult. Köller Milánnak, Kersics Dávidnak, Ömböli Renátónak kevésbé sikerült jól az első mérkőzés, mindhárman egyetlen mérkőzéssel zártak Ausztirában.

Vér Gábor aranyérmének köszönhetően Oberwartban az éremtáblázat hatodik helyéig jutottunk, az élen Mongólia (2 arany, 1 ezüst, 0 bronz), Azerbajdzsán (1, 0, 1) és Irán (1, 0, 1) végzett, míg Rómában a Kína (1, 2, 3), Olaszország (1, 1, 0), Mongólia (1, 0, 4) hármas végzett elöl.

Eredmények: KLIKK IDE!
Forrás: Judoinfo.hu
Fotó: EJU, Roland Marx