Vér Gábor bronzérmet szerzett a szófiai European Open viadalon - 2016.02.01.

Hat fős magyar csapat lépett tatamira Szófiában, az idei első European Open kvalifikációs versenyen, ahol egy bronzéremmel és egy pontszerző hetedik helyezéssel zártak a mieink.Az első versenynapon a még olimpiai reményekkel érkező 66 kilogrammos Zámbori Bencének nem jött ki a lépés, rögtön az első mérkőzésén vereséget szenvedett az azeri Ilkin Babazada ellen.

A 73 kilogrammos súlycsoportban Szabó Frigyes ellenállhatatlanul kezdett. Ipponnal győzte le a montenegróia Nebojsza Gardasevicset és az izraeli Yuval Kalifát, majd vazarival a fehérorosz Alekszej Ramancsikot. A negyeddöntőben, a bő két perc alatt begyűjtött négy intésnek köszönhetően a vigaszágon folytathatta a küzdelmeket a leányvári judós. Sajnos a montenegrói Nikola Gusics egy vazarival jobbnak bizonyult ezen a napon Szabó Frigyesnél, aki így a pontszerző hetedik helyen zárta a tornát.

A nőknél az 57 kilogrammos Siroki Ibolya a fehérorosz Kszenija Danilovics ellen szállt harcba, és vazaris győzelmének köszönhetően bejutott a második fordulóba. Ott azonban a luxemburgi Manon Durbach útját állta a budaörsi judósnak, aki egy győztes mérkőzéssel, de helyezetlenül végzett a bolgár fővárosban.

A második versenynapon Vér Gábor három magabiztos ippongyőzelemmel menetelt be az elődöntőig, ahol a későbbi győztes ukrán Dmitro Bereznij tudta csak megállítani a BHSE 90 kilogrammos klasszisát. A bronzcsata ismét a magyar judós sikerét hozta, aki győzelmével a dobogó legalsó fokára állhatott fel.

Ömböli Renátónak hamar véget ért a verseny a 100 kilogrammosok között, első összecsapásán vazaris vereséget szenvedett az ukrán Andrij Boloban ellen.

A második nap női versenyzője, a 78 kilogrammos Salánki Evelin szintén nem jutott messzire, az orosz Antonina Szmeleva ipponja elvette a lehetőségét annak, hogy előrébb végezzen az Ippon Judo Tatabánya judósa.

Vér Gábor bronzérmével a mieink az éremtáblázat huszonharmadik helyéig jutottak, az élen Oroszország (2, 1, 2), Szlovénia (2, 0, 0) és Fehéroroszország végzett (1, 1, 4).

Eredmények: KLIKK IDE!
Forrás: Judoinfo.hu
Fotó: EJU, Kosztadin Andonov