Veterán Európa-bajnoki résztvevők! Fontos információk a nevezésről (Frissítve!) - 2015.05.16.

Felhívjuk a közelgő Veterán Judo Európa-bajnokság résztvevőinek, versenyzők, edzők, hivatalos személyek figyelmét az alábbiakra.

Tapasztaltuk az esemény EJU által korrektúrázott kiírásban, hogy a tárgyban jelzett eseményre szükséges az új (2015. január 1. óta bevezetett) IJF ID kártya (fizikailag nem feltétel, csak virtuálisan), sőt nevezni is szükséges az online felületen megjelölt határidőig. Az IJF online nevezés 2015. május 18-án 23:59-kor (CET) zárul, ezután a nevezett versenyzői létszám elméletileg nem bővíthető, cserére esetleg van lehetőség az akkreditációig.

Figyelem! A Magyar Judo Szövetség csak olyan személynek rendelhet IJF ID kártyát (amely többek között szükséges feltétele a Masters EB 2015 eseményen történő induláshoz vagy edzői részvételhez), akik igazolják magyar nemzetiségüket.

A fentiekből következően a jövőbeni IJF ID kártya megrendelésekhez szükséges az útlevél vagy a személyi igazolvány bemutatása (elektronikusan indított megrendelés esetén szkennelt kép az útlevél arcképes oldaláról vagy a személyi igazolvány mindkét oldaláról).

Az IJF kártya rendeléséről érdemes tudni, hogy egyelőre klub szintű hozzáférés az első rendelés esetében nincs, azaz minden résztvevőnek – legyen az bármely pozícióban, versenyző, edző, hivatalos személy stb. -, az MJSZ képes csak első IJF kártyát rendelni. De lehetőségünk van banki átutalásos fizetést kérni bármilyen névre és címre. Tehát, ha valaki indulni szeretne vagy közreműködni ezen az eseményen akkreditációs kártyával, annak a következő adatokat kell megküldenie a kovacs.robert@judo.hu címre:

Versenyzők esetén (*-gal jelölve a kötelező mezők):
név*;
születési dátum*;
nem*;
klub;
lakcím (irányítószámmal);
honlap;
e-mail*;
Facebook cím;
edző neve*;
kedvenc technika (japán szakszóval)*;
övfokozat*;
jobb, bal vagy mindkét kezes-e*;
magasság*;
igazolványkép*.

Egyéb választható típusok: bíró, edző, official, guest.

Bíró, edző, official és guest esetén a megadható és megadandó adatok:
név*;
születési dátum*;
nem*;
klub;
lakcím (irányítószámmal);
honlap;
e-mail*;
Facebook cím;
igazolványkép*.

Official esetén klub szinten még a következő funkciók közül kell választani (akár többet is):
klub elnök (President);
klub alelnök (Vice-President);
klub főtitkár (General Secretary);
klub kincstárnok (Treasurer).

A fénykép előírásairól külön mellékletet közlünk (de általánosságban itt egy útlevél típusú igazolványkép szükséges). Amíg nem kerül feltöltésre az IJF Média Bizottsága által előírtaknak megfelelő fénykép (a nem megfelelő fényképről angol nyelvű emailt küldenek a megrendelő által megadott email címre, ahol lehetőség van egyszer feltölteni egy újabb képet. Ha az sem jó, újabb emailt küldenek és így tovább, és így tovább)., addig a kártya fizikailag nem kerül legyártásra. Mivel a számla a legyártott kártyával együtt borítékban érkezik a DHL útján, addig, míg megfelelő fényképet nem szolgáltatunk, nemhogy kártyánk nem lesz fizikailag, de számlát sem kapunk róla.

A közreműködői típusok nem kizárólagosan választhatóak, bármennyit lehet közülük választani, nyilván ilyenkor a szükséges megadandó adatok legszélesebb körére van szükség: pl. vásárolható olyan kártya, hogy versenyző és edző az illető és ilyenkor a versenyzőnél megadandó adatokat kell szolgáltatni.

Az IJF ID kártya rendelési értékének kiszámításában a mellékelt Excel fájl nyújt segítséget (az esetleges JUMAS (EJU Judo Management System) kártya miatt kompenzációt a rendszer automatikusan ellenőrzi és beszámítja: kedvezmény jár annak, aki IJF ID kártyát vásárol és a 2015. évre érvényes JUMAS kártyával rendelkezett). Amikor a kártya postázódik, a borítékban lesz a számla is a vásárlásról. Jelenleg kétféle típusú kártyát lehet vásárolni, az egyik a nemzetközi kártya, ami 2 naptári évig érvényes. A másik típus a Master/Kata kártya, ami ugyanannyiba kerül, de 4 naptári évig érvényes, viszont azzal csak Master (Veteran) vagy Kata IJF/EJU licences nemzetközi eseményre lehet nevezni vele. A megrendeléskor az adatokon, a fényképen kívül ebben is dönteni kell, hogy nemzetközi vagy Masters/Kata kártya szükséges.

A megrendeléseket a következőképpen történhet. Az egyszerűbb megoldás, ha a megrendelő rendelkezik internetes online vásárlásra alkalmas bankkártyával (teljesen mindegy, milyen pénznemű a hozzá kapcsolódó folyószámla, legfeljebb, ha nem eurós, akkor a vásárláskor nem csak banki költség terheli a megrendelőt/vásárlót, hanem konvertálási is), befárad előzetesen egyeztetett időpontban Kovács Róbert technikai vezetőhöz a 107-es irodába (1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3) az adatokkal, a fényképpel (lehetőleg elektronikusan tárolva, de a nyomtatott fotó is jó) és a bankkártyával, aki ott helyben megrendeli a kívánt kártyát, a fizetés pedig online bankkártyával történik. Ennek előnye, hogy a kártya abban a pillanatban, ahogy a kártyás terhelés megtörtént aktívvá válik, és már nevezhető is az illető az adott eseményre. Egy kártya elkészítése virtuálisan kb. 5 percet vesz igénybe.

A másik lehetséges mód, hogy a megrendelő elküldi emailben a kovacs.robert@judo.hu címre a kártyaigényt (akár több személy igényét is egybegyűjtve) az adatokkal, a fényképpel, a kártyatípus megjelöléssel, valamint a megrendelő nevével és számlázási címével (ugyanez lesz a kézbesítési cím is, külön levelezési címet nem lehet megadni a megrendeléskor), e-mail címével(!) és telefonos elérhetőségével (a telefonos elérésre a kézbesítő DHL-nek van szüksége). Ezek alapján elkészítjük és megbízást adunk a kártyára a megrendelő nevében(!). Figyelem, minden egyes emailben jelzett igény emailenként külön megrendelésnek fog minősülni, azaz emailenként lesz egy szállítási költség. Amikor elektronikus úton megbízást adunk a kártyára/kártyákra, akkor a megrendelő az általa megadott email címre kap egy automatikus rendelési visszaigazolást (angol nyelvű), amely tartalmazza (többek között) a megrendelés számát (átutaláskor, befizetéskor, reklamációkor erre érdemes hivatkozni), hogy mennyibe kerül a megrendelés, kinek és milyen számlaszámra, milyen közleménnyel kell átutalni. Ezután a megrendelő vagy banki átutalással teljesít, vagy a kedvezményezett bankjának (OTP) egy fiókjában készpénzben befizeti az összeget a megadott számlaszámra. Akármilyen pénznemű folyószámláról utalhatunk, és akármilyen pénznemben fizethetünk az OTP banknál, csak nyilván, ha nem euró, akkor a banki költségen túl konverziós költséget is kell fizetni. Hogy ez pontosan mennyi, azaz nem eurós utaláskor, nem eurós banki fizetéskor pontosan mennyi forintot kell akkor átutalni/befizetni, az bankfüggő, tehát a saját bankunknál kell megérdeklődni, vagy készpénzes OTP bankszámlára történő befizetés esetén magától az OTP-től.

Mint korábban említettük, amennyiben a fotó nem felel meg az IJF Média Bizottságának, akkor a rendelésben megadott email címre küldenek egy emailt (angol nyelvű), amely tartalmaz egy linket (hivatkozást), amelyre kattintva magának a megrendelőnek van lehetősége feltölteni megfelelő fotót. Amennyiben ezt a fotót sem találja megfelelőnek a Bizottság, újabb email értesítést kap a megrendelő és így tovább. A kártya és így a számla sem kerül addig legyártásra/kibocsátásra, míg a feltöltött fotó nem megfelelő. De az IJF online rendszerben történő nevezéshez (csak nemzeti szövetség hozzáférés egyelőre) nem szükséges a fizikailag megvalósult kártya, elég ha aktív a státusza. A kártya akkor aktiválódik, amennyiben az ára és a szállítási költség kiegyenlítésre került, azaz a kedvezményezett számlaszámára megérkezik, aki erről meggyőződve manuálisan aktiválja a kártyát (kivétel bankkártyás online fizetés, ahol az aktiválás automatikusan a fizetés pillanatában megtörténik).

Az IJF részéről, hogy a következőképpen segítik (egyelőre kizárólag ezen az eseményen) az akkreditációs folyamatot:

1. Az eseményre történő online regisztráció (Judobase) „fizetésre vár” státuszú IJF ID kártyával is lehetséges, amennyiben legkésőbb az akkreditáció alkalmával euróban készpénzben kiegyenlítésre kerül a kártya aktivációs díja (kerekítve egész euróra).

2. Az IJF segítségével lehetőség lesz az akkreditáción IJF ID kártya elkészítésére (amennyiben a szükséges adatok rendelkezésre állnak, lásd fenn), sőt, még megfelelő fotó készítésére is lesz mód. Ebben az esetben a kártya aktiválási díja euróban készpénzben fizetendő a helyszínen (egész euróra kerekítve). Ez utóbbi esetben természetesen az előírások szerinti 30 euró/versenyző késedelmi nevezési díj befizetése is szükséges euróban, készpénzben (lásd a versenykiírást).

Kovács Róbert
technikai vezető
Magyar Judo Szövetség