Boros Bence és Gőz Roland aranyérmes Szarajevóban

Boros Bence és Gőz Roland aranyérmes Szarajevóban

Szombaton Boros Bence, vasárnap Gőz Roland hengerelt Szarajevóban, mindkét magyar fiatal ragyogó teljesítményt nyújtva szerezte meg a világranglistapont-szerző verseny aranyérmét.

A Kaposvári JK judósa, Boros Bence súlycsoportot váltott, ezúttal már a 73 kilogrammos mezőnyben szerepelt, s le is tette a névjegyét, méghozzá nyomatékosan: hiába kezdett erőnyerőként, a népes mezőnyben hat mérkőzést kellett vívnia. A huszonnégy esztendős magyar fiatal az első ötöt egyaránt ipponnal nyerte meg, brit, bosnyák, belga, német és francia riválist legyőzve jutott be a döntőbe. A fináléban Boros Bence nagy csatát vívott az U23-as Eb-bronzérmes brit Powell ellen, de ezúttal is a kaposvári judós akarata éjutott érvényre: a hosszabbításban vazarival megnyerte a súlycsoport küzdelmeit! Boros Bence ezzel pályafutásának eddigi legnagyobb sikerét érte el!A szarajevói torna nyitónapján még egy érmet ünnepelhettünk: az 52 kilogrammosok között Kneitg Emőke erőnyerőként rögtön a negyeddöntőben kezdhetett, amit sikerrel vett. Az elődöntőben kiélezett küzdelemben, aranyponttal a későbbi aranyérmes francia Gonzalez bizonyult jobbnak, a bronzmeccsen azonban ismét a Mogyi-Bajai JC judósa volt a jobb, holland riválisát legyőzve szerezte meg a bronzérmet, neki is ez karrierje eddigi legjobb eredménye!Vasárnap a 90 kilogramosok között a huszonkét ezstendős Gőz Roland remekelt, az MTK Budapest U23-as Európa-bajnoka mind az öt mérkőzését megnyerte, horvát, osztrák, norvég, belga és francia skalpokat begyűjtve szerezte meg az European Open-aranyérmet, és az ezzel járó száz világranglistapontot.

A női nehézsúlyúak küzdelmeiben Szigetvári Mercédesz francia és horvát judóst legyőzve jutott be a döntőbe, ahol a francia Bastareaud megállította. A Mogyi-Bajai JC huszonhárom esztendős korábbi junior Európa-bajnoknője a dobogó második fokára állhatott fel a bosnyák fővárosban.A mieink közül hárman is eljutottak az érem kapujáig, Naji Dávid (60 kg, Kaposvári JK), Szeredás Botond (66 kg, Nippon Sport JC) és Tóth Benedek (81 kg, MTK Budapest) egyaránt az ötödik helyen végzett, Andrási Márton (60 kg, Mogyi-Bajai JC) és Veres Márton (90 kg, KSI SE) pedig a hetedik helyen végzett.

A szarajevói tornán huszonkilenc ország háromszázöt judósa lépett tatamira, az éremtáblázat első helyét a meglehetősen népes csapattal érkező Franciaország szerezte meg (5, 8, 11), megelőzve Nagy-Britanniát (2, 2, 3), Németországot (2, 2, 2) és a negyedik helyen záró Magyarországot (2, 1, 1).

Forrás: Judoinfo.hu
Fotó: EJU, Carlos Ferreira
Eredménylista: KLIKK IDE!


2021. 09. 20.

Kapcsolódó hírek

Egy arany, két ezüst és egy bronz a junior Európa-bajnokságról!
Sipőcz Richárd megvédte Európa-bajnoki címét, Varga Brigitta és Vég Zsombor ezüst-, Sáfrány Péter bronzérmet szerzett a luxemburgi junior konetinensbajnokságon, amelyen a miénk lett a negyedik legeredményesebb válogatott!
2021. 09. 12.
A Magyar Judo Szövetség munkatársakat keres!
Felhívás! A Magyar Judo Szövetség munkatársat keres sportágfejlesztési ügyintéző, illetve raktáros munkakörbe.
2022. 04. 21.
Kutatás a sportolói életpálya támogatásáért
A SkillX Technologies Zrt. átfogó kutatást végez a sportolói kompetenciákról. A felmérés célja az, hogy személyre szabott segítséget tudjunk biztosítani a sportolóknak a munkaerőpiacon történő boldoguláshoz, a sportági specifikációkat is figyelembe v...
2022. 04. 05.

Naptár


Események


    A kiválasztott napra nincs esemény.