Elhunyt Horváth Zoltán ötödik danos judomester

Elhunyt Horváth Zoltán ötödik danos judomester

„Elvitathatatlan érdemei közé tartozik az 1995 és 2010 közötti időszakban a szombathelyi judo felvirágoztatása, annak mind hazai, mind nemzetközi megismertetése, elfogadtatása, és nem utolsó sorban megbecsülésének kivívása.

1995-ben az Alpok-Adria Judo Egyesület megalapítása az ő nevéhez fűződik, ezzel hozzájárult, hogy a cselgáncs önvédelmi sportként és egyben személyiségfejlesztő eszközként is egyre népszerűbbé vált a régióban. Az egyesület szárnypróbálgatásait Szombathelyen és az egész országban mind többen figyelték. A rendszeres bemutatók és hírverő mérkőzések eredményeképpen nemcsak a mozgás iránt érdeklődő gyerekek száma gyarapodott gyors ütemben, hanem a versenyzést vállaló judokáké is. Ezzel rohamosan fellendült a cselgáncssport mennyiségi és minőségi fejlődése városunkban.

Az edzői sikerei mellett a versenyzői múltja – például katában 2003-ban a szenior Európa-bajnoki címe is – méltán tette hitelessé. Talán ennek is volt köszönhető, hogy egy ideig az Országos Dankollégium elnökeként is tevékenykedett.

Sajnos a ’Mate!’ immár végleges, de a Mester iránti tisztelet örök! Nyugodj békében Sensei!” – így búcsúztak mesterüktől az Alpok-Adria Judo Iskola egykori judokái, a tanítványok.
2021. 07. 28.

Kapcsolódó hírek

Grand Slam Hungary: Nevezett a francia csillag
Július 8. és 10. között a Papp László Budapest Sportarénában rendezik meg a judosport első európai olimpiai kvalifikációs versenyét, a Grand Slam Hungary nevezői között jó néhány nagyágyút találhatunk.
2022. 06. 15.
Megyei Edzői Program pályázati kiírás
Felhívjuk az egyesületek és az edzők figyelmét, hogy megjelent a Megyei Edzői Program (MEP) pályázati kiírása.
2022. 12. 21.
Három ötödik hely a junior Európa-bajnokságról
Három ötödik helyezéssel zárta a magyar válogatott a csehországi junior Európa-bajnokságot, ezzel egy több mint egy évtizedes nagy menetelés ért véget.
2022. 09. 19.

Naptár


Események


    A kiválasztott napra nincs esemény.