Két magyar bronzérem az ifjúsági Európa-bajnokságról

Két magyar bronzérem az ifjúsági Európa-bajnokságról

A lett fővárosban, Rigában rendezték meg az idei ifjúsági Európa-bajnokságot, amelyen harminchét ország 391 judósa vett részt, a magyar színeket tizenöt korosztályos sportolónk képviselte.

A mieink közül bronzérmet szerzett Kollár Sebestyén (50 kg, Ledényi JI), aki a sors szeszélye folytán ikertestvérével, Ágostonnal „küzdhetett meg” a medálért. Ahogyan arról Ledényi Levente tanítványai korábbi interjúikban meséltek, ilyen esetben „testvériesen” osztoznak, vagyis most Sebestyént illette az érem.Ugyancsak bronzérmet ünnepelhetett Szeleczki Szabina (40 kg, Ceglédi VSE), aki az elődöntőjét aranypontos hosszabbításban ugyan elveszítette, de a bronzmeccsen ipponnal javítani tudott, s így felállhatott a dobogó harmadik fokára.

Örvendetes, hogy még további három judósunk harcolhatott éremért, Gábor Áron (60 kg, MTK Budapest), Bognár Inez (52 kg, BHSE) és Szász Hanna (57 kg, Siklós SE) is az ötödik helyen végzett, Major Ádám (60 kg, BHSE), Miklósvölgyi Dániel (81 kg, Ippon Judo Tatabánya) és Sági Nikolett (70 kg, KSI SE) pedig a hetedik helyen zárt.A két magyar érem az éremtáblázaton a tizenhetedik helyre volt elegendő a magyar csapat számára, az első helyen Oroszország (5, 4, 2) végzett, megelőzve Azerbajdzsánt (3, 1, 2) és Izraelt (2, 1, 1).

Forrás: Judoinfo.hu
Fotó: EJU, Kosztadin Andonov
Eredménylista: KLIKK IDE!


2021. 08. 19.

Kapcsolódó hírek

Két magyar Grand Slam-ezüst Tbilisziből
Pupp Réka és Tóth Krisztián is a dobogó második fokára állhatott a grúziai Grand Slam-viadalon, amelyen a mieink közül három fiatal – Vég Zsombor, Sipőcz Richárd és Varga Brigitta – is a hetedik helyen zárt.
2022. 06. 05.
Gyertyás Róza és Sipőcz Richárd U23-as Európa-bajnok!
Gyertyás Róza és Sipőcz Richárd Európa-bajnok lett, Vég Zsombor ezüst-, Varga Brigitta, Sági Nikolett és a magyar válogatott pedig bronzérmes lett a szarajevói U23-as kontinensbajnokságon.
2022. 10. 31.
December 12-én téli danvizsga Cegléden
A Magyar Judo Szövetség Országos Dankollégiuma december 12-én az Ungvári Miklós Ceglédi Judoközpontban zárt kapuk mögött tartja meg az idei téli danvizsgát.
2021. 11. 30.

Naptár


Események


    A kiválasztott napra nincs esemény.