Átadták az új judotermet Nyíregyházán

Átadták az új judotermet Nyíregyházán

Szombaton került sor a Nyíregyházi Atlétikai Centrum judotermének ünnepélyes átadására, a helyi és környékbeli judós fiatalok sportolási lehetőségeinek támogatása érdekében az új edzőterembe háromszáz négyzetméternyi tatami felületetet biztosított a Magyar Judo Szövetség.Fotó: Czene István


Az ünnepségen jelen volt Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, Nyíregyháza országgyűlési képviselője, Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és Dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke is.

„Itt vagyunk Nyíregyháza új atlétikai centrumában, amelyet nemrég adtunk át, s nagy öröm számomra, hogy most a judotermet is átadhatjuk. Nyíregyházán a sport támogatása kiemelt program, amely nyugodtan mondhatom nagyon eredményes, nemcsak a versenysportot, hanem az utánpótlásnevelést és a szabadidősportot is ide értve. A judo a sport legszebb értékeit adja, megtanít koncentrálni, fegyelemre, tiszteletre nevel, megtanít emelt fővel veszíteni és lehajtott fejjel győzni, megtanítja az eséseket is, akár szimbolikus értelemben is, ezek olyan értékek, amelyek túlmutatnak a fizikai edzettségen” – vélekedett Dr. Kovács Ferenc polgármester.Dr. Tóth László elárulta, a Magyar Judo Szövetség által az új teremhez biztosított tatamit egyszer már használták, méghozzá a világ legjobb judósai, a 2021-es budapesti világbajnokságon, a Papp László Sportarénában.

„Azt kívánom valamennyiőtöknek, hogy sokan közületek hasonló tatamikon szerepeljetek a következő években, Magyarország és a világ nagy versenyein” – tette hozzá.

Az elnök a jelenlévők között külön köszöntötte azokat a kárpátaljai judokákat, akik a Magyar Judo Szövetség határon túli programjának részesei, de most sajnos elképzelhető, hogy hosszabb időn át kénytelenek nálunk vendégeskedni. A Magyar Judo Szövetség mindent megtesz azért, hogy könnyebbé tegye számukra ezt a nehéz időszakot.

„Nagyon nagy öröm számomra, hogy a judosport Nyíregyázán is egy ilyen modern létesítményben kapott helyet – fogalmazott Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkára. – A judo nem véletlenül kapott helyet a kiemelt sportágak között, évek óta szállítja a jó eredményeket a világversenyekről. Most itt állnak előttünk a példaképek és itt van az utánpótlás, a jövő generációja is, mindez garancia arra, hogy a judo a folytatásban is nagyon sikeres jövő előtt áll. Nagyon fontos számunkra, hogy mindehhez a megfelelő feltételeket biztosítsuk, ahogyan az is fontos, hogy mindenki számára lehetőséget biztosítsunk a sportág kipróbálására.”Az ünnepi beszédek után Mezei Csaba, a Pápai Judo Akadémia szakmai vezetője és tanítványai tartottak formagyakorlat-bemutatót, majd a nyíregyházi és környéki judós gyerekek és felnőttek vehettek részt játékos közös edzésen Hadfi Dániel Európa-bajnok judóssal.

Nyíregyházán a judo sportág néhány éve van jelen, a kezdetekben a Benczúr Általános Iskola adott otthont a judósoknak, majd – immár a Nyíregyházi VSC keretein belül a Continental Arénában voltak az edzések. A szakosztály – amelynek vezetője Stamusz Péter – immár a Nyíregyházi Sportcentrum színeiben, az új Nyíregyházi Atlétikai Centrumban található, modern edzőteremben tarthatja foglalkozásait.A judoterem átadásáról hosszabb összefoglalót láthatnak majd a Hajime Judo Magazin áprilisi adásában az M4 Sport csatornán.


2022. 03. 05.

Kapcsolódó hírek

Junior-világbajnokság: Sáfrány Péter ezüstérmes!
A hosszú kihagyás után visszatérő címvédő, Sáfrány Péter nehéz sorsolása ellenére újra a döntőig menetelt, s végül ezüstérmes lett az ecuadori junior-világbajnokságon. A mieink még két ötödik és két hetedik helyezést gyűjtöttek.
2022. 08. 14.
Boros Bence és Gőz Roland aranyérmes Szarajevóban
Két arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárta a magyar válogatott a Szarajevóban megrendezett European Open-viadalt, Magyarország negyedik lett az éremtáblázaton!
2021. 09. 20.
Bronzérmes a magyar válogatott!
Az U23-as Európa-bajnokságok történetében először rendeztek vegyes csapatversenyt, a budapesti eseményen a magyar válogatott több bravúros győzelemmel bronzérmet szerzett!
2021. 11. 07.

Naptár


Események


    A kiválasztott napra nincs esemény.