Az MJSZ és a Gyulai Szakképzési Centrum megállapodása

Az MJSZ és a Gyulai Szakképzési Centrum megállapodása

November 16-án ünnepélyes keretek között került sor annak az együttműködési megállapodásnak az aláírására, amelynek keretein belül a Magyar Judo Szövetség és a Gyulai Szakképzési Centrum közös célként tűzte ki, hogy a GYSZC részeként működő szakképző intézmények tanulói közül az eddigieknél többen ismerhessék meg a judót mint sportágat, amelynek egyes elemeivel a testnevelés órák anyagát is bővíteni tervezik.

A Magyar Judo Szövetség részéről dr. Tóth László elnök elmondta, hogy a judo által képviselt küzdősport és önvédelem mint tematikai egység a testnevelés órán olyan kompetenciát ad át a tanulóknak, mint a helyes esés technikája és a mindennapokban is használható önvédelem ismerete. Az önvédelem mentális és cselekvésbeli, technikai ismereteket is jelent, például képessé tesz arra, hogy hogyan ismerjük fel a veszélyes helyzeteket, hogyan kerüljük el azokat, illetve ha kikerülhetetlen, akkor hogyan viselkedjünk egy-egy ilyen helyzetben.

Kovács Zsuzsanna, a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgatója kifejtette, hogy mennyire fontos a tanulók célzott mozgásfejlesztése, hiszen a mai mozgásszegény életmód mellett talán könnyebben rábírhatóak a diákok a rendszeres mozgásra, ha érzik, hogy a mozdulatsorok, a technikai fogások nem csak jót tesznek, de hasznosak is. Aki megtanulja azt, hogy milyen a helyes eséstechnika, kisebb eséllyel szenved el sérülést egy esetleges baleset során. A judo segítségével elsajátítható tudás az élet számos területén alkalmazható, például testnevelés órákon, sportedzéseken, a hétköznapi közlekedés vagy a játék során. Kifejezetten hasznosnak tartjuk a rendészeti képzésben részt vevő diákjaink önvédelmi ismeretek gyakorlatához.

Simon István Tamás, a GYSZC kancellárja szintén üdvözölte az együttműködést, mely a judo testnevelés órákba való integrálásának tárgyi és anyagi vonzatára is kiterjed. Elmondta, a szakmai munkán túl nagyon fontosnak tartja a Centrum társadalmi kapcsolatainak erősítését, mely folyamatba illeszkedik a judósokkal kialakítandó partneri viszony.


2022. 11. 18.

Kapcsolódó hírek

Cirjenics Miklós a legjobb tizenhat között búcsúzott az olimpián
Újabb japán aranyérmeket hozott a tokiói judotorna hatodik napja, amelyen az utolsó magyar induló, Cirjenics Miklós a legjobb tizenhat között búcsúzott.
2021. 07. 29.
Grand Prix Zágrábban: Vég Zsombor az ötödik helyen
Budapesti bronzérme után újabb értékes skalpokat gyűjtött, s végül az ötödik helyen végzett a 100 kilogrammos Vég Zsombor a Horvátországban megrendezett Grand Prix-viadalon.
2022. 07. 18.
Kilenc magyar érem a junior Európa-kupán
Bosznia-Hercegovinában versenyeztek a hétvégén junior-válogatottjaink, akik az Európa-kupa viadalról két arany- és hét bronzéremmel, továbbá hat pontszerző helyezéssel térhetnek haza.
2022. 06. 27.

Naptár


Események


    A kiválasztott napra nincs esemény.