A BOM Alapítvány ösztöndíjasai

A BOM Alapítvány ösztöndíjasai

Újabb huszonkét élsportoló részesül a BOM Alapítvány által tizedik alkalommal meghirdetett Berzeviczy Albert Ösztöndíjban.

A BOM a Magyar Sportért Közhasznú Alapítvány huszonkét élsportolónak adott Berzeviczy Albert Tanulmányi Ösztöndíjat, így a 2023-as évben az alapítvány összesen ötvenkilenc fiatal tehetségnek huszonkét-millió forint értékben finanszírozza a tanulmányait.

A BOM Alapítvány immár tizedik alkalommal hirdette meg programját, amelyre összesen százhat pályázat érkezett be. Az alapítvány olyan olimpiai vagy paralimpiai kerettagok jelentkezését várta, akik önköltséges képzésben vagy állami ösztöndíjasként folytatnak felsőfokú tanulmányokat élsportolói karrierjük mellett. A benyújtott pályázatokat az előző évek gyakorlatához hasonlóan a BOM Alapítvány kuratóriumi tagjai értékelték, és végül huszonkét olyan fiatal tehetség – köztük az MTK Budapest olimpiai bronzérmes judósa, Tóth Krisztián – számára ítéltek oda támogatást, akik már bizonyítottak olimpián, paralimpián, világ- vagy Európa-bajnokságon.

Az újdonsült ösztöndíjasokkal együtt az idei évben már összesen ötvenkilenc, a Magyar Olimpiai Bizottság első és a Magyar Tudományos Akadémia leghosszabb ideig regnáló elnökéről elnevezett Berzeviczy Albert Ösztöndíjprogram indulása óta pedig már több mint százkilencven sportoló továbbtanulását finanszírozta az Alapítvány. Egyedülálló ösztöndíj- és mentorprogramjának köszönhetően a BOM számos olyan tehetséget kísérhetett végig eredményes olimpikonná vagy paralimpikonná válásuk útján, mint Ekler Luca, Gulyás Michelle, Keszthelyi-Nagy Rita, Kiss Péter Pál, Márton Anna, Olasz Anna, Péni István, Rasovszky Kristóf.

„A tanulmányi programunk fennállása óta több ösztöndíjasunk is olimpiai és paralimpiai érmesnek, pontszerzőnek mondhatja magát, ami nagy öröm számunkra, és egyben fontos visszacsatolásul szolgál arról, hogy az alapítvány támogatásai jó helyre kerültek” – jelentette ki Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM kuratórium elnöke.

„Büszkék vagyunk rá, hogy a tizedik alkalommal meghirdetett Berzeviczy Albert Tanulmányi Ösztöndíj nagy népszerűségnek örvend, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy felhívásunkra százhat pályázat érkezett. Az évek során presztízs lett BOM-ösztöndíjasnak lenni, és hisszük, hogy a tagság egy életre szól” – tette hozzá Váradi-Bóta Kinga, a BOM Alapítvány főtitkára.

Az ösztöndíjasok teljes listája: KLIKK IDE!

Forrás: BOM Alapítvány


2023. 03. 04.

Kapcsolódó hírek

Május 13-án búcsúztatják Tamási Ibolyát
Életének ötvennyolcadik esztendejében tragikus hirtelenséggel elhunyt Tamási Ibolya, a Bp. Spartacus, majd az UTE versenyzője, a magyar judosport jelentős alakja. Végső búcsúztatására május 13-án pénteken kerül sor.
2022. 04. 01.
Hét versenyző, hét érem!
Remekeltek judósaink, összesen hét érmet szereztek a nemzetközi porondon: tizenkét ország százötven judósa vett részt az Európai Judo Szövetség által rendezett adaptív judoversenyen a horvátországi Velika Goricában.
2024. 06. 04.
Grand Slam Hungary: Pupp Réka aranyérmes!
Pupp Réka megnyerte az 52 kilogrammosok küzdelmeit a Papp László Sportarénában zajló Judo Grand Slam Hungary első napján.
2022. 07. 09.

Naptár


Események


    A kiválasztott napra nincs esemény.