Budapesten lesz a 2025-ös világbajnokság!

Budapesten lesz a 2025-ös világbajnokság!

A Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) döntése szerint Budapest rendezi a jövő évi világbajnokságot, a világbajnokság záró ünnepségén dr. Tóth László, a magyar és az európai szövetség elnöke átvette az IJF zászlaját.Az IJF az Abu-Dzabiban rendezett, pénteken zárult idei világbajnokság végén jelentette be a 2025-ös esemény helyszínét. A szövetség honlapja azt is közölte, hogy a világbajnokság 2025. június 13-án kezdődik, az egyéni versenyek június 19-ig tartanak, a tornát pedig másnap a vegyes csapatok küzdelme zárja.

„Magyarország a sport országa és büszkék vagyunk rá, hogy Budapesten van szövetségünk központja – idézte a honlap Marius Vizert, az IJF elnökét. – Nagyon várjuk, hogy Magyarországon üdvözölhessük a judocsalád tagjait. Abban az országban, amely híres gazdag hagyományairól, kultúrájáról és értékeiről, amik összecsengenek a judóval.”
Marius Vizer (középen) átadja dr. Tóth Lászlónak az IJF zászlaját


A magyar főváros jövőre harmadik alkalommal ad otthont a sportág csúcsversenyének. Budapest korábban 2017-ben és 2021-ben rendezte meg a világbajnokságot.

Forrás: MTI
Fotó: IJF, Tamara Kulumbegashvili


2024. 05. 25.

Kapcsolódó hírek

Judós segítség a rászorulóknak
A vásárosnaményi Szelet-Kelet Sportegyesület judocsapata nagy erőfeszítéseket tesz, hogy enyhítse a bajba került családok fájdalmát. Jótékony tevékenységükhöz a judósoktól kérnek segítséget.
2022. 02. 28.
Masters Hungary 2023: Szurkoljunk együtt!
Megkezdődött a regisztráció, már lehet ingyenes belépőjegyet igényelni a Masters Hungary 2023 versenyére!
2023. 06. 27.
Két magyar bronzéremmel rajtolt az Európa-bajnokság!
Remekül kezdtek a mieink Zágrábban: Pongrácz Bence és Pupp Réka is bronzérmet nyert az Európa-bajnokság első versenynapján!
2024. 04. 26.

Naptár


Események


    A kiválasztott napra nincs esemény.