Diákolimpiai országos döntők Győrben

Diákolimpiai országos döntők Győrben

A győri Olimpiai Sportparkban öt korcsoport diákolimpiai országos döntőit rendezték meg a hétvégén, szombaton a diák A-, B- és C-, vasárnap a serdülő és a junior korcsoport küzdelmeire került sor.A diákok diákolimpiai fináléján két fő híján ötszáz judoka tette próbára felkészültségét. Ezen az eseményen az oktatási intézmények színeiben indulnak a sportolók, de érdemes megjegyezni, hogy összesen nyolcvankét judoegyesület képviseltette magát.

A legeredményesebben ezen a napon a Ledényi Judo Iskola diákjai szerepeltek, hét arany- és egy ezüstérmet nyertek az egyesület sportolói, megelőzve a BHSE (6, 0, 2), a Kaposvári USE (5, 2, 4), a Miskolci VSI (3, 1, 6), a Koroncó-Tutti (3, 1, 0) és a Nagykanizsai JK (3, 1, 0) versenyzőit.


Vasárnap előbb a serdülők, majd a juniorok léptek tatamira a diákolimpiai döntőn, ezen a napon háromszázhuszonöt judoka szerepelt, nyolcvan egyesület volt ezúttal érintett. A két korosztály összesített éremtáblázatán a KSI SE (3, 2, 3) zárt az élen az UTE (3, 0, 0), a Rákosvidéke Hajtós DSE (3, 0, 0), a Ledényi JI (2, 0, 3), a DVTK (1, 3, 2) és a BHSE (1, 3, 2) előtt.

Diák A-, B- és C-korcsoportos diákolimpiai országos döntő eredmények: KLIKK IDE!
Serdülő és junior diákolimpiai országos döntő eredmények:
KLIKK IDE!


2022. 05. 23.

Kapcsolódó hírek

Zágráb GP: Tóth Krisztián aranyérmes!
Tóth Krisztián megszerezte pályafutásának harmincadik World Tour-érmét: az MTK Budapest olimpiai bronzérmese aranyérmet szerzett a zágrábi olimpiai kvalifikációs Grand Prix-viadalon.
2023. 08. 21.
Gyertyás Róza és Tóth Botond bronzérmes
Gyertyás Róza és Tóth Botond bronzérmet szerzett a szarajevói olimpiai kvalifikációs European Open-viadalon, a mieink öt ötödik és négy hetedik helyezést is gyűjtöttek.
2023. 09. 18.
Nem keserít el, hogy nem lett négy aranyunk
Dr. Tóth Lászlóval, a Magyar Judo Szövetség elnökével a budapesti U23-as Európa-bajnokság után beszélgettünk. Az értékelés mellett szó esett a magyar judosport előttünk álló nagy változásairól és a jövőben rendezendő világversenyekről is.
2021. 11. 08.

Naptár


Események