Április 24-én búcsúztatják Dr. Hetényi Antal Gábort

Április 24-én búcsúztatják Dr. Hetényi Antal Gábort

Életének hetvenhatodik esztendejében elhunyt a magyar judo legendás alakja, a sportág első magyar olimpiai pontszerzője, Dr. Hetényi Antal Gábor. Végső búcsúztatására 2023. április 24-én hétfőn 14:30 órakor a Farkasréti temetőben (Budapest XII., Németvölgyi út 99.) kerül sor, a római katolikus egyház szertartása szerint.
Dr. Hetényi Antal Gábort 1947. október hatodikán született Budapesten, viszonylag későn, tizenöt esztendősen kezdett judózni a Budapesti Honvéd szakosztályában. Gyebnár Ferenc, Kaszás Sándor és Horváth István tanítványa 1969-ben felnőtt magyar bajnoki címet szerzett, három esztendővel később a 70 kilogrammosok között képviselhette a magyar színeket az 1972-es müncheni olimpián, ahol az ötödik helyezést szerezte meg. Ez volt a magyar judosport első ötkarikás pontszerző helyezése, abban az évben őt választották az Év judósának Magyarországon.

1978-ban akasztotta szögre a judogit, de nem tágított a tatami mellől, ő lett a KSI SE judoszakosztályának alapítója, edzője és csaknem negyven éven át szakosztályvezetője, 2007-ben vehette át mesteredzői diplomáját. A KSI SE szakmai elnökhelyetteseként, szaktanácsadójaként is tevékenykedett, de a sportág legfelső irányításából is kivette a részét, dolgozott a Magyar Judo Szövetség megbízott főtitkáraként, majd szakmai alelnökeként, példamutató munkájával, emberségével mindenhol kivívta környezetének elismerését.

A nyolcadik danfokozatáról szóló diplomát Marius Vizer, a Nemzetközi Judo Szövetség elnöke szignózta, 2010-ben átvehette A Magyar Sportért-díj második fokozatát.

Dr. Hetényi Antal Gábort a Magyar Judo Szövetség a saját halottjának tekinti.

A magyar sportot és a magyar judocsaládot pótolhatatlan veszteség érte. Drága Tozsó, nyugodj békében!2023. 03. 16.

Kapcsolódó hírek

IJF World Masters: Pupp Réka bronzérmes!
Négy év után nyert újra érmet Magyarország a World Masters-viadalon: az 52 kilogrammos Pupp Réka állhatott fel a dobogó harmadik fokára Jeruzsálemben.
2022. 12. 22.
IJF ACADEMY : Call for registration for 1st Semester
Please remember that the closing date for registration to our upcoming courses at the IJF Academy is Friday 12th February. Please avoid leaving your applications for the last moment. We ask you to go to our Facebook page where you can find all detai...
2021. 02. 03.
Az első Nage-no Kid kata és Katame-no Kid kata verseny
A jelenlegi járványügyi helyzet miatt a Magyar Judo Szövetség csak online formában tudja megtartani az első Nage-no Kid kata és Katame-no Kid kata versenyt.
2021. 12. 02.

Naptár


Események


    A kiválasztott napra nincs esemény.