Fényes Ferenc búcsúztatása

Fényes Ferenc búcsúztatása

Életének hetvenegyedik esztendejében elhunyt Fényes Ferenc harmadik danos judomester, edző. Búcsúztatására 2023. december 20-án szerdán 9:30 órakor, a Kispesti Újtemetőben (Budapest XIX. Puskás Ferenc utca 3.) kerül sor.
Fényes Ferenc 1953. január 21-én született Tatán, a Budapesti Spartacus csapatában lett a judo életre szóló szerelmese. A hetvenes években többször is felállhatott a magyar bajnoki dobogóra és tagja volt a Szpari legendás bajnokcsapatának is. Többször járt Japánban is a válogatott csapattal, az 1980-as moszkvai olimpia 65 kilogrammos reménysége volt.
Edzőként több egyesületben (a Spartacuson, a Józsefvárosi DSE-n át fia, Rudas Nándor klubjáig, a Mistral SK-ig), jó néhány generációnak adta át tudását tapasztalatait, a legifjabbaktól a legidősebbekig, nemcsak szakemberként, nevelőként és jó barátként egyaránt. Számtalan bajnokkal dolgozott együtt, többek között Tolnai Lászlóval, Hajtós Bertalannal, Hadfi Dániellel, Gosztonyi Zsolttal, Vincze Gáborral.

Csucsinak ismerte a sportágban mindenki, halála kimondhatatlan veszteség a magyar judosport számára. Két gyermeke, négy unokája és szerető családja gyászolja.
A Szpari csapatával (alsó sor, balról a negyedik) egy sikeres külföldi túrán


2023. 12. 04.

Kapcsolódó hírek

Hungary Masters 2023: A világ legjobbjai hazánkban!
Két hónap múlva, augusztus negyedikén kezdődik Budapesten az esztendő legfontosabb olimpiai kvalifikációs viadala, a Masters Hungary, amelyen a világ legjobb judósai lépnek majd tatamira a Papp László Sportarénában.
2023. 06. 05.
Ha mindenki segít
A Magyar Edzők Társasága a HM sportért felelős államtitkársága támogatásával elkészítette a „Ha mindenki segít….” című ismeretterjesztő-oktató rövidfilmet.
2023. 01. 07.
Esküt tettek olimpikonjaink, Tóth Krisztián viszi a zászlót!
Letette az olimpiai esküt hétfőn Budapesten, a Művészetek Palotájában a július 24-én kezdődő párizsi ötkarikás játékokon szereplő magyar csapat.
2024. 07. 08.

Naptár


Események


    A kiválasztott napra nincs esemény.