Európa-bajnoki ötödik helyen Magyarország csapata

Európa-bajnoki ötödik helyen Magyarország csapata

Fiatal magyar csapat utazott Franciaországba, az idei vegyes csapat Európa-bajnokságra. Az olimpiai programban is szereplő versenyszámban a mieink az ötödik helyet szerezték meg.
A Tóth Botond (73 kg, MTK Budapest), Sáfrány Péter (90 kg, Miskolci VSC), Dobos Levente (+90 kg, Ledényi JI), Kovács Kitti (57 kg, BHSE), Gercsák Szabina (70 kg, DVTK) és Czerlau Jennifer (+70 kg, Miskolci VSC) összeállítású fiatal magyar csapat remekül kezdett, Tóth Botond, Gercsák Szabina, Sáfrány Péter és Czerlau Jennifer egyaránt megnyerte az első csatáját, Szlovéniának nem volt válasza (4–0).

A legjobb nyolc között a remek erőkből álló holland válogatott volt az ellenfél, Sanne van Dijk (70 kg), Jesper Smink (90 kg), Marit Kamps (+70 kg) és Jelle Snippe (+90 kg) is hozta a győzelmet, így a rivális jutott be az elődöntőbe, a mieink a vigaszágon folytathatták (0–4.)

Csehország ellen rendkívül kiélezett csatában dőlt el, hogy melyik együttes küzdhet majd a bronzéremért. A csehek kezdtek jobban, Martin Bezdek legyőzte a húsz esztendős Sárfány Pétert, ám a folytatásban a huszonegy éves Czerlau Jennifer, a tizenhét esztendős Dobos Levente és a huszonnégy éves Kovács Kitti is nyerni tudott. A huszonegy éves Tóth Botond alul maradt Adam Bydzovskyval szemben, de a csehek nem tudtak egyenlíteni, a csapat „rangidőse”, a huszonhat éves Gercsák Szabina végleg eldöntötte a továbbjutást (4–2).A bronzcsata rémálom szerűen kezdődött Törökország ellen, Czerlau Jennifer hiába harcolt nagyot a jelentős súlyfölénnyel rendelkező Sebile Akbülüt ellen, ahogyan Dobos Levente sem bírt a törökök nehézsúlyú judósával, Munir Ertuggal. A két pontos hátrány után Kovács Kitti felcsillantotta a reményt, de vazaris hátrányból egy kontrával Hasret Bozkürt fordítani tudott.

Már minden elúszni látszott, amikor Tóth Botondot az első összekapaszkodásból eldobta Bayram Kandemir, de a magyar judós rákapcsolt, és földharcban fordítani tudott. Gercsák Szabina pedig visszahozta a reményeinket, hosszabbításos csatában karfeszítéssel győzte le Minel Akdenizt.

Az „életben maradás” volt a tét az utolsó összecsapáson, Sáfrány Péter még döntetlenre menthette volna a párharcot. Junior-világbajnokunk remekül kezdett, vazaris előnybe került, de Omer Aydin az utolsó percben el tudta dobni a magyar fiút, megszerezve ezzel Törökország számára a bronzérmet (2–4).

A fiatal magyar csapat az ötödik helyen végzett, ami remek eredmény, különösen annak fényében, hogy még az áhított dobogós eredmény sem volt távol. A győzelmet a házigazda francia válogattot szerezte meg, az olimpiai bajnok csapattal Hollandia vívhatta a döntőt. Törökország mellett Németország együttese állhatott fel a dobogó harmadik fokára.A végeredmény (14 induló)
1. Franciaország
2. Hollandia
3. Németország
3. Törökország
5. MAGYARORSZÁG
5. Olaszország
7. Csehország
7. Ukrajna

Forrás: JUdoinfo
Eredmények:
KLIKK IDE!
Fotó: EJU, Carlos Ferreira, Gabi Juan, Kosztadin Andonov


2022. 11. 14.

Kapcsolódó hírek

Öt érmet szereztünk Ausztriában!
Az ausztriai Oberwartban rendezték meg a hétvégén az olimpiai kvalifikációs sorozatba tartozó European Open-viadalt, amelyen Özbas Szofi és Sipőcz Richárd arany-, Kovács Kitti, Varga Brigitta és Tóth Krisztián bronzérmet szerzett.
2022. 09. 05.
Grand Slam Hungary: Pupp Réka aranyérmes!
Pupp Réka megnyerte az 52 kilogrammosok küzdelmeit a Papp László Sportarénában zajló Judo Grand Slam Hungary első napján.
2022. 07. 09.
Január 18-án zárva tart az MJSZ irodája
Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy az MJSZ irodája 2023. január 18-án szerdán zárva tart.
2022. 12. 01.

Naptár


Események


    A kiválasztott napra nincs esemény.