European Open, Szófia: Négy magyar éremmel!

European Open, Szófia: Négy magyar éremmel!

Két arany- és két bronzéremmel, két ötödik és két hetedik helyezéssel zárta a magyar válogatott a Szófiában megrendezett olimpiai kvalifikációs European Open-viadalt, a mieink negyvenhárom ország között negyedik helyezést szereztek az éremtáblázaton.
Gercsák Szabina (balról a második) második European Open-aranyérmét szerzete meg


Gőz Roland (90 kg, MTK Budapest) és Gercsák Szabina (70 kg, DVTK) ragyogóan szerepelt a bolgár fővárosban, mindkét magyar judós a dobogó legfelső fokára állhatott fel súlycsoportjában. Gőz Roland és Gercsák Szabina is Grand Prix-éremmel nyitotta a szezont Portudáliában, a szófiai aranyakért járó kvalifikációs ötven-ötven ponttal egy újabb lépést tettek a párizsi olimpia felé.
Gőz Roland (balról a második) is másodszor nyert ebben a sorozatban


Két bronzérmet is ünnepelhettünk: Andrási Márton (60 kg, Mogyi-Bajai JC) és Gyertyás Róza (52 kg, Koroncó-Tutti) egyaránt első alkalommal állhatott dobogóra olimpiai kvalifikációs viadalon, Andrási Márton hat, Gyertyás Róza négy mérkőzést vívott a bronzéremig vezető úton, s mindketten súlycsoportjuk aranyérmese ellen szenvedték el az egyetlen vereségüket a nap során.
András Márton (jobbról) első érmét szerezte olimpiai kvalifikációs viadalon


A magyar mérleg két ötödik (Nerpel Gergely, 90 kg, TFSE és Varga Brigitta, 63 kg, MTK Budapest), továbbá két hetedik helyezéssel (Keller Rebeka, 52 kg, Ippon Judo Tatabánya és Kovács Kitti, 57 kg, BHSE) teljes, a mieink Franciaország (3 arany, 1 ezüst, 5 bronz), Grúzia (3, 0, 1) és Ukrajna (2, 2, 1) mögött a negyedik helyezést szerezték meg az éremtáblázaton.
Gyertyás Róza (jobbról) a szófiai dobogón


Az olimpiai kvalifikációs sorozat már február 16-án csütörtökön folytatódik: a Tel-Avivban rendezendő Grand Slam-viadalon magyar judósok részvétele is várható.

Forrás: Judoinfo
Fotó: EJU, Kostadin Andonov
Eredmények: KLIKK IDE!


2023. 02. 13.

Kapcsolódó hírek

Országos katabírói tanfolyam indul
A Magyar Judo Szövetség Országos Dankollégiuma országos katabírói tanfolyamot szervez, amelyre várják a jelentkezőket.
2023. 02. 17.
Öt érmet szereztünk Ausztriában!
Az ausztriai Oberwartban rendezték meg a hétvégén az olimpiai kvalifikációs sorozatba tartozó European Open-viadalt, amelyen Özbas Szofi és Sipőcz Richárd arany-, Kovács Kitti, Varga Brigitta és Tóth Krisztián bronzérmet szerzett.
2022. 09. 05.
Nevezés a teplicei ifjúsági Európa-kupára
A csehországi Teplicében rendezik meg az ifjúsági Európa-kupa sorozat állomását és az azt követő edzőtábort 2023. április 8. és 12. között.
2023. 03. 16.

Naptár


Események