Grand Slam Hungary: Nevezett a francia csillag

Grand Slam Hungary: Nevezett a francia csillag

Július 8. és 10. között a Papp László Budapest Sportarénában rendezik meg a judosport első európai olimpiai kvalifikációs versenyét, a Grand Slam Hungary nevezői között jó néhány nagyágyút találhatunk.Teddy Riner legutóbb 2017-ben szerepelt Magyarországon,
akkor a kilencedik világbajnoki címét ünnepelhette


Szerdáig negyvenkét ország több mint kétszáz versenyzőjét nevezték a budapesti eseményre (a létszám várhatóan még jelentősen emelkedni fog), jó néhány nagyágyú is nálunk kezdené meg a pontgyűjtést a 2024-es párizsi olimpiára. Talán a legnagyobb név a sportágban a francia Teddy Riner, a harminckét esztendős, háromszoros olimpiai bajnok (két egyéni és egy csapatbajnoki cím), tízszeres világbajnok klasszis a tokiói játékokat követően hat hónapon át pihent, január elején tért vissza Párizsban az edzésekhez. Az utolsó világbajnoki szereplésére 2017-ben, Marrakesben került sor, ahol tizedik alkalommal nyerte el a vb-aranyérmet, ez abszolút rekord a sportágban, a tíz cím közül az elsőt Rióban, 2007-ben, tizennyolc évesen szerezte meg.

Már megérkezett hat világranglista-vezető nevezése, ott lesz a budapesti tatamin a tajvani Jang Jung Vej (60 kg), a brit Lucy Renshall (63 kg), a francia Shirine Boukli (48 kg), Amandine Buchard (52 kg) és Romane Dicko (+78 kg), valamint a kanadai Jessica Klimkait (57 kg) is jelen lesz. Az olimpiai bajnokok közül Riner és Dicko mellett az ugyancsak francia Margaux Pinot és az olasz Fabio Basile, a világbajnokok közül Riner, Dicko és Klimkait mellett a francia Marie Eve Gahie, a grúz Lukumi Cskvimiani, a spanyol Nikoloz Sherazadishvili, a kanadai Christa Deguchi és a francia Loic Pietri is Budapestre látogat.Tóth Krisztián (fehérben) a világranglista második helyezettjeként szerepelhet Budapesten


Nagy erőkkel készül a magyar válogatott is, a mieink számára a Grand Slam Hungary lesz az esztendő egyik legfontosabb versenye. A csapatunk névsorát egyelőre nem hirdette ki a válogatott vezérkara, de várhatóan három világranglista Top10-es judóssal indulunk majd harcba, a rangsorban egyaránt második Tóth Krisztián (90 kg, MTK Budapest) és Pupp Réka (52 kg, Atomerőmű SE) mellett a hetedik helyen jegyzett Özbas Szofi (63 kg, BHSE) is biztosan kiemelt lesz a 154 ezer dolláros összdíjazású viadalon.

A nézők számára ingyenes lesz a belépés a Grand Slam-viadalra, a jegyekhez előzetes regisztráció útján lehet hozzájutni a Magyar Judo Szövetség felületén: KLIKK IDE!2022. 06. 15.

Kapcsolódó hírek

Grand Slam Hungary: Itt igényelhetsz jegyet!
Ismét Magyarországon rendezhetjük meg a Judo Grand Slamet, amelynek július 8. és 10. között a Papp László Budapest Sportaréna ad otthont, itt látjuk vendégül a világ legjobb judósait. A BELÉPÉS INGYENES, de regisztrációra szükség van.
2022. 06. 27.
Cirjenics Miklós a legjobb tizenhat között búcsúzott az olimpián
Újabb japán aranyérmeket hozott a tokiói judotorna hatodik napja, amelyen az utolsó magyar induló, Cirjenics Miklós a legjobb tizenhat között búcsúzott.
2021. 07. 29.
Két magyar Grand Slam-ezüst Tbilisziből
Pupp Réka és Tóth Krisztián is a dobogó második fokára állhatott a grúziai Grand Slam-viadalon, amelyen a mieink közül három fiatal – Vég Zsombor, Sipőcz Richárd és Varga Brigitta – is a hetedik helyen zárt.
2022. 06. 05.

Naptár


Események


    A kiválasztott napra nincs esemény.