Ifjúsági válogatott kerettagok felmérése

Ifjúsági válogatott kerettagok felmérése

Bíró Norbert, az ifjúsági válogatott szövetségi edzője a kerettagok állapotfelmérését összegezte.

„Az ifjúsági válogatott kerettagok kondicionális képességei közül igyekeztem néhányat felmérettetni 2022 októberében. Az ötlet szerint mindenki a saját klubjában, az edzőknek eljuttatott információk alapján felmérte volna sportolóit, majd a kapott adatokat a nemzetközi szintekhez viszonyítottam volna.

Sajnálatos módon igen alacsony aktivitás volt a jellemző. Személy szerint inkább a pozitív diszkriminációban hiszek, ezért azon egyesületeket említem meg, amelyek az elvileg kötelező feladatot teljesítették: BHSE, CVSE, Diósdi DSE, DVTK, Harsányi UNSE, Nagykanizsa, Tatabányai JC.

A judo arra tanít – minket edzőket (is) –, hogy apróbb akadályok miatt ne torpanjunk meg, ezért az idei, februári összetartáson felmértük mi, keretedzők a sportolókat. A felmérés eredményeit két táblázatban összegeztem, amelyekből a nemekre vonatkozó trendek jól kirajzolódnak.

Az alábbi színskála segít az értelmezésben: sárgás szín (arany) az élsport szint, szürkés (ezüst) a jó teljesítmény, barna (bronz) a még elfogadható, a piros pedig a feltétlenül fejlesztésre szoruló gyakorlatokat jelzi.

Kellemes böngészést kívánok mindenkinek! Amennyiben valakit érdekel saját sportolójának teljesítménye, keressen bizalommal!”


Ifjúsági férfiak, felmérési eredmények

Ifjúsági nők, felmérési eredmények


2023. 02. 23.

Kapcsolódó hírek

Háromszáz ukrán judoka talált nálunk menedéket
Széles körű összefogással, a Nemzetközi Judo Szövetség kezdeményezésére, a Magyar Judo Szövetség szervezésében, a magyar Kormány hathatós támogatásával és segítségével háromszáz ukrán gyermek érkezett hazánkba.
2022. 05. 13.
Elismerés az olimpiai kvalifikációért
Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Fábián László, a MOB főtitkára levélben gratulált dr. Tóth Lászlónak, a Magyar Judo Szövetség elnökének és valamennyi judósnak, edzőnek, közreműködőnek a magyar judosport sikeres olimpiai kvalifikác...
2024. 07. 12.
Olimpiai kvótáért szorítottunk Abu-Dzabiban
A világbajnokság negyedik versenynapján három indulónk volt, de közülük csak Sáfrány Péter tudott két mérkőzést nyerni. A végén mégis volt minek örülnünk...
2024. 05. 22.

Naptár


Események


    A kiválasztott napra nincs esemény.