Magyar arany és ezüst az osztrák GP-n

Magyar arany és ezüst az osztrák GP-n

Öt esztendő után újra IJF World Tour-versenyt nyert Tóth Krisztián, Gyertyás Róza nagy bravúrral ezüstérmes lett, s a mieink még öt helyezést is gyűjtöttek az első linzi Grand Prix-n.Már a torna nyitó napján, csütörtökön nagy magyar sikernek tapsolhattunk: az 52 kilogrammos hölgyek versenyében a koroncói Gyertyás Róza sorra vette az akadályokat, az ausztrál kontinensbajnok Eastont, az Eb-bronzérmes horvát Puljizt, a világbajnoki bronzérmes svájci Kochert, majd az elődöntőben az U23-as Eb-ezüstérmes spanyol Toro Solert is legyőzte, így a huszonegy esztendős magyar judós pályafutása első IJF World Tour-döntőjét vívhatta a japán Omorival. A japán bajnokság ezüstérmese, a tavalyi tokiói Grand Slam-torna bronzérmese végül nyerni tudott, Gyertyás Róza pedig Grand Prix-ezüstérmesként térhet haza!
Gyertyás Róza (balról) a Grand Prix-dobogón


2018 augusztusában a budapesti Grand Prix végén állhatott fel legutóbb az IJF World Tour-dobogó legfelső fokára Tóth Krisztián, aki Linzben megállíthatatlan volt: az MTK Budapest olimpiai bronzérmese a mauritiusi Feuillet, az izraeli Gurevitch, a brazil Gomes és az osztrák Scharfetter legyőzésével jutott be a döntőbe. Az ellenfele a franciák kétszeres világbajnoki bronzérmese, Axel Clerget volt. A felek igazi „örömjudót” varázsoltak a tatamira, a hosszabbításos küzdelem végén pedig mi örülhettünk, Tóth Krisztián megszerezte az aranyérmet, a huszonkilencedik World Tour-érmét, s a hetedik World Tour-aranyát. Ez a medál nagyon fontos az olimpiai kvalifikáció szempontjából is, az Ausztriában szerzett pontokkal várhatón az első tíz közé kerül a rangsorban Pánczél Gábor tanítványa.
A magyar indulók közül többen is karnyújtásnyira kerültek a dobogótól, Vég Zsombor (100 kg, Ceglédi VSE), Sipőcz Richárd (+100 kg, Széchenyi Egyetem SE) és Gercsák Szabina (70 kg, Atomerőmű SE) is a bronzéremért harcolhatott, végül mindhárman az ötödik helyezést szerezték meg, Sáfrány Péter (90 kg, Miskolci VSC) és Cirjenics Miklós (100 kg, Atomerőmű SE) pedig hetedik lett.

Az olimpiai kvalifikációs sorozat június első hétvégéjén folytatódik: a tadzsik Grand Prix-viadallal.

Forrás: Judoinfo
Eredmények: KLIKK IDE!
Fotó: IJF, Tamara Kulumbegashvili


2023. 05. 29.

Kapcsolódó hírek

Elhunyt Juhász Mihály
Hosszan tartó súlyos betegség után életének nyolcvanegyedik esztendejében elhunyt Juhász Mihály negyedik danos judomester, a Judo SZK vezetőedzője.
2023. 12. 20.
Grand Slam Hungary: Vég Zsombor bronzérmes!
Remekeltek a fiatalok a Grand Slam Hungary zárónapján: Vég Zsombor bronzérmet szerzett, Nerpel Gergely pedig az ötödik helyen végzett, mindketten több nagy skalpot is begyűjtöttek.
2022. 07. 10.
Nage-no Kid kata és Katame-no Kid kata verseny (Frissítve)
Nage-no Kid kata és Katame-no Kid kata, mint a judo alapjainak elsajátítása és versenyzési lehetőség hat-kilenc éves korú judokák részére.
2022. 04. 21.

Naptár


Események


    A kiválasztott napra nincs esemény.