Magyar éremeső az egyetemi játékokon

Magyar éremeső az egyetemi játékokon

A lengyelországi Lódz adott otthont az Európai egyetemi játékoknak, amelynek judoversenyein tekintélyes mennyiségű medált gyűjtöttek felsőoktatási hallgatóink.
Sipőcz Richárd (balról a második) tiszteletére szólt a Himnusz


Huszonkét ország háromszáztizenöt judósa indult harcba a fényesen csillogó érmekért, köztük volt harminckilenc magyar hallgató is. A mieink közül a világranglista tizennegyedik helyén jegyzett Sipőcz Richárd (+100 kg) szerepelt a legjobban, a győri fiatal a dobogó legfelső fokára állhatott Lodzban, mind a négy mérkőzését ipponnal nyerte meg.
Varga Brigitta (balról) az egyetemi játékok ezüstérmese


A világranglistán huszonkilencedik Varga Brigitta (63 kg) is döntőt vívhatott, s végül ezüstérmes lett, akárcsak a 66 kilogrammos Máthé Bence, akit négy győzelem után a grúz Gaszitasvili állított meg a fináléban. A 66 kilósoknál mellesleg három magyar is dobogóra állhatott, bronzérmet szerzett Andrási Gellért és Gombás Bálint is.
Három magyar judós a 66 kilósok dobogóján


A bronzérmesek sorát Andrási Márton (60 kg), Kurtán Zsombor (81 kg), Beringer Fatime (48 kg), és Czerlau Jennifer (70 kg) gyarapította, így a mieink összesen kilenc érmet – közte egy aranyat, két ezüstöt és hat bronzot – szereztek, továbbá két ötödik és hat hetedik helyezést értek el.

Ezzel az éremtáblázat hetedik helyén zárt Magyarország. Első lett a házigazda Lengyelország (3, 1, 2), második Törökország (2, 2, 0), harmadik pedig Franciaország (2, 2, 5).

A vegyes csapatversenyben a Szegedi Tudományegyetem képviselte egyedül a magyar színeket, a zágrábi egyetem elleni sikert (4–2) két minimális arányú vereség követte, előbb a strasbourgi egyetem (3–4), majd a karlsruhei egyetem (3–4) ellen, így a szegedi csapat a kilencedik helyen végzett tizennyolc gárda között. A végső győzelmet az ukrán Szumi Állami Egyetem együttese szerezte meg.

Forrás: Judoinfo
Eredmények:
KLIKK IDE!
Fotó: EJU, Bartek Witkowski


2022. 07. 27.

Kapcsolódó hírek

Megjelent a korosztályos sport újabb évkönyve
A MediaBook Kiadó – az Utanpotlassport.hu kiadója – gondozásában megjelent és már megrendelhető a korosztályos sport 2021-es esztendejének 372 oldalas évkönyve.
2022. 03. 08.
Új küzdősport terem a Debreceni Egyetemen
A Debreceni Egyetem sportinfrastruktúrája küzdősport teremmel bővült a Böszörményi úti campuson.
2022. 02. 05.
Dr. Tóth László az Európai Judo Szövetség elnöke
Pénteken Bécsben tartotta tisztújító kongresszusát az Európai Judo Szövetség, amelynek tagsága Dr. Tóth Lászlót választotta az EJU elnökévé.
2022. 06. 17.

Naptár


Események


    A kiválasztott napra nincs esemény.