Magyar éremeső az egyetemi játékokon

Magyar éremeső az egyetemi játékokon

A lengyelországi Lódz adott otthont az Európai egyetemi játékoknak, amelynek judoversenyein tekintélyes mennyiségű medált gyűjtöttek felsőoktatási hallgatóink.




Sipőcz Richárd (balról a második) tiszteletére szólt a Himnusz


Huszonkét ország háromszáztizenöt judósa indult harcba a fényesen csillogó érmekért, köztük volt harminckilenc magyar hallgató is. A mieink közül a világranglista tizennegyedik helyén jegyzett Sipőcz Richárd (+100 kg) szerepelt a legjobban, a győri fiatal a dobogó legfelső fokára állhatott Lodzban, mind a négy mérkőzését ipponnal nyerte meg.




Varga Brigitta (balról) az egyetemi játékok ezüstérmese


A világranglistán huszonkilencedik Varga Brigitta (63 kg) is döntőt vívhatott, s végül ezüstérmes lett, akárcsak a 66 kilogrammos Máthé Bence, akit négy győzelem után a grúz Gaszitasvili állított meg a fináléban. A 66 kilósoknál mellesleg három magyar is dobogóra állhatott, bronzérmet szerzett Andrási Gellért és Gombás Bálint is.




Három magyar judós a 66 kilósok dobogóján


A bronzérmesek sorát Andrási Márton (60 kg), Kurtán Zsombor (81 kg), Beringer Fatime (48 kg), és Czerlau Jennifer (70 kg) gyarapította, így a mieink összesen kilenc érmet – közte egy aranyat, két ezüstöt és hat bronzot – szereztek, továbbá két ötödik és hat hetedik helyezést értek el.

Ezzel az éremtáblázat hetedik helyén zárt Magyarország. Első lett a házigazda Lengyelország (3, 1, 2), második Törökország (2, 2, 0), harmadik pedig Franciaország (2, 2, 5).

A vegyes csapatversenyben a Szegedi Tudományegyetem képviselte egyedül a magyar színeket, a zágrábi egyetem elleni sikert (4–2) két minimális arányú vereség követte, előbb a strasbourgi egyetem (3–4), majd a karlsruhei egyetem (3–4) ellen, így a szegedi csapat a kilencedik helyen végzett tizennyolc gárda között. A végső győzelmet az ukrán Szumi Állami Egyetem együttese szerezte meg.

Forrás: Judoinfo
Eredmények:
KLIKK IDE!
Fotó: EJU, Bartek Witkowski


2022. 07. 27.

Kapcsolódó hírek

Magyar éremeső a győri ifjúsági Európa-kupán
Újra remek magyar sikereket, hét hazai érmet hozott az ifjúsági korosztály idei utolsó nagy nemzetközi versenye, a győri Olimpiai Sportparkban megrendezett ifjúsági Európa-kupa viadal.
2023. 11. 13.
Tájékoztató a sportorvosi vizsgálatok végzéséről
A veszélyhelyzet idején lejáró sportorvosi engedélyek a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig továbbra is érvényesek lesznek.
2021. 12. 09.
Négy magyar Grand Slam-érem Bakuból!
Remek eredményeket, négy magyar érmet – Tóth Krisztián révén egy ezüstöt, illetve Gyertyás Róza, Özbas Szofi és Gercsák Szabina jóvoltából három bronzot – hozott az olimpiai kvalifikációs sorozat újabb állomása, az azeri Grand Slam.
2024. 02. 19.

Naptár


Események


    A kiválasztott napra nincs esemény.