Magyar éremeső a győri ifjúsági Európa-kupán

Magyar éremeső a győri ifjúsági Európa-kupán

Újra remek magyar sikereket, hét hazai érmet hozott az ifjúsági korosztály idei utolsó nagy nemzetközi versenye, a győri Olimpiai Sportparkban megrendezett ifjúsági Európa-kupa viadal.
Az 52 kilogramm házidöntőt hozott: Jüttner Janka (balról) ezüst-,
Vas Mira (balról a második) aranyérmes lett


A verseny történetének eddigi legnagyobb mezőnyét köszönthettük Győrben, huszonnyolc ország ötszáztizenkét judósa lépett tatamira a magyar Ek-viadalon. Összesen nyolcvanhárom magyar judós sikeréért szoríthattunk, a mieink közül négyen is a dobogó legfelső fokára állhattak: Kunyik Botond (55 kg, Tatabányai SC), Kollár Sebestyén (66 kg, BHSE), Kiss Viktória (48 kg, BHSE) és Vas Mira (52 kg, UTE) egyaránt megnyerte súlycsoportjának küzdelmeit!
Kunyik Botond (balról a második) a győri Ek-arannyal


Kunyik Botond nagyon rákapcsolt: a tatabányai fiatal alig három hete, Berlinben nyerte meg pályafutásának első Ek-érmét, egy ezüstöt, amelyet Győrben egy még fényesebb medálra cserélt. Kollár Sebestyén már a negyedik Európa-kupa győzelemnél jár ebben a korosztályban, de az elsőt nyerte meg a 66 kilósok között.
Kollár Sebestyén (balról a második) most a 66 kilósok között nyert


A hölgyeknél Kiss Viktória remek sorozatot kezdett Berlinben, akkor a dobogó legfelső fokára állhatott, s ennél alább Győrben sem adta. Az 52 kilogrammban Vas Mira karrierjének első Ek-érmét szerezte meg, s az mindjárt a legfényesebb, egy arany lett!
Hoó Fédra (balról) a 63 kilogrammba lépve lett ezüstérmes


A négy aranyérmes mellett még három dobogóst ünnepelhettünk: Jüttner Janka (52 kg, Budaörsi SC) és Hoó Fédra (63 kg, DVTK) ezüst-, Tóth Miron (+90 kg, Miskolci VSC) pedig bronzérmes lett, a pontszerző ötödik helyen zárt Pocsári Alex (50 kg, UTE), Fedora Ferenc (60 kg, DSI Debrecen), Nagyvári Zsolt (90 kg, Miskolci VSC), Szekeres Ábel (+90 kg, Harsányi USE) és Krüpl Georgina (70 kg, Ippon Judo Tatabánya), hetedik lett Radovics Mihály (50 kg, Tatabányai SC), Csajbók Barnabás (66 kg, Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola) és Szabó Réka (52 kg, BHSE).
Kiss Viktória (balról a második) Berlin után duplázott


A magyar válogatott (4 arany, 2 ezüst, 1 bronz) az első helyet szerezte meg az éremtáblázaton, Grúzia (3, 1, 4), Franciaország (2, 1, 1), Svájc (2, 0, 1), Horvátország (1, 1, 2) és Szlovákia (1, 1, 1) előtt.
Tóth Miron (jobbról) bronzérmet nyert a győri tatamin

Forrás: Judoinfo.hu
Fotó: EJU, Bor Veronika
Eredmények: KLIKK IDE!


2023. 11. 13.

Kapcsolódó hírek

IJF Akadémia edzőképzés, jelentkezési határidő
2024. március 4-én kezdődik az IJF Judo Academy edzőképzésének első szemesztere, amelynek elvégzése a hazai KEP/KUEP/MEP/NEP edzők számára kötelező.
2024. 02. 05.
Judo edző BSc képzés Egerben
Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem a 2023/2024-es tanévben JUDO edző Bsc képzést indít. Jelentkezési határidő: 2023. február 15.
2023. 02. 14.
Pongrácz Bence és Gyertyás Róza ezüstérmes
Pongrácz Bence és Gyertyás Róza ezüstérmet szerzett a lengyel fővárosban megrendezett olimpiai kvalifikációs European Open-viadalon. A mieink még egy ötödik és két hetedik helyezést is begyűjtöttek Varsóban.
2023. 02. 27.

Naptár


Események


    A kiválasztott napra nincs esemény.