Magyarország és a judo: Híd a sportolók jövőjéért

Magyarország és a judo: Híd a sportolók jövőjéért

A Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) hivatalos aláírással megpecsételve megállapodást kötött a Magyar Külgazdasági és Külügyminisztériummal, hogy elősegítse a judót űző sportolók felsőoktatásban való elhelyezkedésétt, segítve őket a civil életük felé való átmenetben.

Az IJF elnöke, Marius L. Vizer és Pacsay-Tomassich Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára az IJF budapesti székházában tartott hivatalos ünnepségen írta alá a megállapodást.

„Nagyra értékeljük a magyar kormány támogatását és érdeklődését a sport iránt. Ez a projekt lehetőséget kínál arra, hogy a judosok külföldi felsőoktatási célokat teljesítsenek, miközben megismerik a magyar kultúrát, amely elkíséri őket és erősíti jövőjüket” – vélekedett Marius L. Vizer.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy üdvözölhetjük a judo sportolókat hazánkban, és örülünk, hogy a felsőoktatási lehetőségeken keresztül támogathatjuk. Bízunk benne, hogy idén elindíthatjuk a programot, és gyümölcsöző együttműködésre törekedünk” – fűzte hozzá Pacsay-Tomassich Orsolya államtitkár.

Az ünnepségen jelen volt Lengyel Miklós helyettes államtitkár, Perosa István, a Stipendium Hungaricum Program főosztályvezetője, Katz Renáta, az államtitkárság vezetője és Vlad Marinescu, a Nemzetközi Judo Szövetség főigazgatója is.

Tíz ösztöndíjas hallgatónak lesz lehetősége részt venni a programban, amely még ebben az évben megkezdődik. A judo és az oktatás között most már egyértelmű az együttműködési vonal, amely minden szinten működik, a magyarországon idén tavasszal kísérleti jelleggel elindult Erasmus SchoolJudo.EU projekttől kezdve az új felsőoktatási kezdeményezésig és azon túl.

Forrás: IJF


2022. 02. 16.

Kapcsolódó hírek

Nage-no Kid kata és Katame-no Kid kata ősszel is!
A Magyar Judo Szövetség idén ismét online formában tartja meg a 2022. évi Nage-no Kid kata és Katame-no Kid kata versenyt.
2022. 08. 03.
Két magyar bronzérem a bakui Grand Slamen
Ungvári Attila és Sipőcz Richárd bronzérmet szerzett, Vég Zsombor az ötödik, Özbas Szofi pedig a hetedik helyen végzett a Bakuban megrendezett olimpiai kvalifikációs Grand Slam-tornán, amelyen hatvanegy ország háromszázhatvanhat versenyzője mérte öss...
2022. 11. 07.
Masters Hungary 2023: Várják az önkéntesek jelentkezését
Tizennégy évnél idősebb önkéntesek jelentkezését várja a Masters Hungary 2023 szervezőbizottsága. Légy részese az esztendő legfontosabb olimpiai kvalifikációs judoversenyének!
2023. 06. 05.

Naptár


Események