Magyarország és a judo: Híd a sportolók jövőjéért

Magyarország és a judo: Híd a sportolók jövőjéért

A Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) hivatalos aláírással megpecsételve megállapodást kötött a Magyar Külgazdasági és Külügyminisztériummal, hogy elősegítse a judót űző sportolók felsőoktatásban való elhelyezkedésétt, segítve őket a civil életük felé való átmenetben.

Az IJF elnöke, Marius L. Vizer és Pacsay-Tomassich Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára az IJF budapesti székházában tartott hivatalos ünnepségen írta alá a megállapodást.

„Nagyra értékeljük a magyar kormány támogatását és érdeklődését a sport iránt. Ez a projekt lehetőséget kínál arra, hogy a judosok külföldi felsőoktatási célokat teljesítsenek, miközben megismerik a magyar kultúrát, amely elkíséri őket és erősíti jövőjüket” – vélekedett Marius L. Vizer.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy üdvözölhetjük a judo sportolókat hazánkban, és örülünk, hogy a felsőoktatási lehetőségeken keresztül támogathatjuk. Bízunk benne, hogy idén elindíthatjuk a programot, és gyümölcsöző együttműködésre törekedünk” – fűzte hozzá Pacsay-Tomassich Orsolya államtitkár.

Az ünnepségen jelen volt Lengyel Miklós helyettes államtitkár, Perosa István, a Stipendium Hungaricum Program főosztályvezetője, Katz Renáta, az államtitkárság vezetője és Vlad Marinescu, a Nemzetközi Judo Szövetség főigazgatója is.

Tíz ösztöndíjas hallgatónak lesz lehetősége részt venni a programban, amely még ebben az évben megkezdődik. A judo és az oktatás között most már egyértelmű az együttműködési vonal, amely minden szinten működik, a magyarországon idén tavasszal kísérleti jelleggel elindult Erasmus SchoolJudo.EU projekttől kezdve az új felsőoktatási kezdeményezésig és azon túl.

Forrás: IJF


2022. 02. 16.

Kapcsolódó hírek

Együttműködési lehetőség magyar kluboknak
A magyar és a Seychelle-szigeteki külügyminisztériumok közreműködésével együttműködési lehetőség nyílik a hazai judoklubok számára.
2023. 01. 20.
Átadták az új judotermet Nyíregyházán
Szombaton került sor a Nyíregyházi Atlétikai Centrum judotermének ünnepélyes átadására, a helyi és környékbeli judós fiatalok sportolási lehetőségeinek támogatása érdekében az új edzőterembe háromszáz négyzetméternyi tatami felületetet biztosított a...
2022. 03. 05.
Özbas Szofi bronzérmet nyert Tel-Avivban!
A Tel-Avivban zajló judo Grand Slam-viadal második napjára is jutott magyar érem: a húsz esztendős Özbas Szofi is felállhatott a dobogó harmadik fokára!
2022. 02. 19.

Naptár


Események


    A kiválasztott napra nincs esemény.