Negyedik helyezés a kata Európa-bajnokságról

Negyedik helyezés a kata Európa-bajnokságról

Szarajevóban rendezték meg a formagyakorlatok Európa-bajnokságát, a magyar csapat negyedik, hatodik és nyolcadik helyezésekkel tette le a névjegyét a bosnyák fővárosban.A magyar színeket ezúttal hat páros képviselte, három a felnőtt, három az utánpótlás korcsoportokban mutatta be gyakorlatát. A felnőtt mezőnyben a katame-no katában a Mezei Dorina, Mezei Virág (Pápai Judo Akadémia) duó csoportjában a hetedik helyezést szerezte meg, a huszonkilenc páros között a tizenötödik legmagasabb pontszámmal, a Brassói Krisztina, Kis Noémi (Kis-Dunamenti Judo SE) páros csoportjában kilencedik lett, a huszonkettedik legjobb pontszámmal. A Kodokan Goshin Jutsuban a Szirmai Csaba, Dr. Sári Enikő (Szépvölgyi Judo SE) duó kilencedik lett a selejtező csoportban, a húsz páros között a tizennyolcadik pontszámmal.A juniorok nage-no katájában született meg a legnagyobb magyar siker: tizenhárom induló páros között a Kampel Eszter, Ősz Regina (Pápai Judo Akadémia) duó a selejtezők során második lett csoportjában, a döntőben pedig a negyedik helyezést szerezte meg. A katame-no katában a hat induló csapat rögtön a döntőben mérhette össze felkészültségét, a Kósa Réka, Király Dóra (Kis-Dunamenti Judo SE) páros a hatodik helyen végzett.

Az ifjúságiak között is indult egy magyar páros: a nage-no katában Tapolcsányi Dorottya, Hudanik Péter (Kis-Dunamenti Judo SE, edző: Kerny Zoltán) duó tizenkilenc páros között csoportjában a hatodik, pontszámok alapján a nyolcadik helyezést szerezte meg.

Forrás: Judoinfo
Eredmények:
KLIKK IDE!


2024. 06. 13.

Kapcsolódó hírek

Megyei és Nevelő Edzői Program pályázati kiírás
Felhívjuk az egyesületek és az edzők figyelmét, hogy megjelent a Megyei Edzői Program (MEP) és a Nevelő Edzői Program (NEP) pályázati kiírása.
2023. 12. 20.
Országos konferencia a Judo jövőjéért
A Magyar Judo Szövetség országos sportszakmai konferenciát rendez regionális sportágfejlesztési vezetők, megyei és utánpótlás edzők számára 2022. április 9-én szombaton 9 órától a Danubius Hotel Arenában.
2022. 03. 10.
Az OSEI felhívása a sportorvosi vizsgálatok kapcsán
Az OSEI felhívása a sportorvosi vizsgálatok kapcsán
2022. 09. 21.

Naptár


Események


    A kiválasztott napra nincs esemény.